Simona Ionescu / Redactor Șef

Actorul George Mihăiță, prins băut la volan. S-a ales cu dosar penal fiindcă a produs pagube

Actorul George Mihăiță, prins băut la volan. S-a ales cu dosar penal fiindcă a produs pagube
Polițiștii de la Brigada Rutieră a Capitalei au rămas uimiți când au constatat că șoferul care a produs un accident serios era marele actor George Mihăiță.

Accidentul s-a produs în această seară, după căderea întunericului, pe bulevardul Basarabia din București. Actorul George Mihăiță (72 de ani) a pierdut controlul volanului, a urcat pe refugiu de tramvai, distrugându-l în parte, apoi s-a oprit într-o dubă albă, parcată.

Din fericire, directorul Teatrului de Comedie nu a fost rănit și, deși ambulanța a fost chemată la fața locului, el nu a necesitat îngrijiri și a refuzat transportul la spital.

În timp ce polițistul îl interoga, a sesizat damful de alcool și l-a pus să sufle în alcool-test. Oricum ar fi făcut-o, fiindcă așa e procedura legală în cazul unui accident. Fiola s-a înverzit, indicând o alcoolemie de 1,05 miligrame/litru în aerul expirat. Cam multișor băuse George Mihăiță, așa că, spun surse din poliție, a fost condus la Institutul Medico-Legal pentru recoltare de sânge. Rezultatul alcoolemiei din sânge va fi cel care va fi consemnat în dosarul penal pe care cei de la Rutieră i l-au deschis actorului.

În autoturism, George Mihăiță era singur și nu s-a înregistrat niciun rănit.

George Mihăiță a debutat la 20 de ani într-un film de excepție

George Mihăiță a avut o mare şansă, aceea de a debuta cu un rol ca Vuică, în celebrul film Reconstituirea, sub îndrumarea marelui regizor Lucian Pintilie. Avea 20 de ani.

Filmul realizat în 1968, a ajuns pe marile ecrane la începutul anului 1970 și a fost, încă de la debut, primit cu un entuziasm nebun de către public. Scenariul este inspirat de nuvela omonimă a lui Horia Pătrașcu și explorează un caz real petrecut în 1963, în orașul natal al autorului. Un grup de tineri se iau la bătaie la ștrandul din localitate, iar milițienii răspund cu o procedură inedită de reeducare.

Distribuția filmului include nume mari ale cinematografiei românești: George Constantin, Emil Botta, Ernest Maftei, Vladimir Găitan, George Mihăiţă şi Ileana Popovici. Succes de casă, apreciat de critică, filmul lui Lucian Pintilie a fost scos de pe ecrane la trei zile după lansare, sub acuzația că ar fi subminat autoritatea Miliției.

Pentru George Mihăiță și Vladimir Găitan a fost debutul lor fulminant în cinematografie și deschiderea unor cariere excepționale.

Foto: Realitatea.net

Anda Adam a ascuns divorțul. Degeaba, căci fostul soț a dat cărțile pe față

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre