Simona Ionescu / Redactor Șef

Actorul Toni Grecu se afla și el în „pavilionul morții”. În ce stare este fondatorul Divertis 

Actorul Toni Grecu se afla și el în „pavilionul morții”. În ce stare este fondatorul Divertis 
Celebrul Toni Grecu, fondatorul grupului Divertis, se afla şi el în clădirea Institutului “Matei Balş” din Bucureşti, unde a izbucnit tragicul incendiu de vineri dimineaţă. El se afla acolo fiind infectat cu COVID-19 în urmă cu mai bine de două săptămâni. 

Vineri dimineaţă, la Institutul “Matei Balş” din Capitală a avut loc un incendiu ce s-a soldat, din nefericire, cu patru morţi, iar Toni Grecu se afla și el în „pavilionul morții”.

“Toni era și el conectat la butelie de oxigen”

Printre pacienţii care se aflau în unitatea medicală la momentul izbucnirii incendiului se afla şi Toni Grecu, fondatorul grupului Divertis. Bărbatul era internat în spital de mai bine de două săptămâni, în urma infectării cu COVID-19. Toni Grecu avea nevoie de oxigen suplimentar pentru a putea respira, scrie ziarul Capital.

Soţia sa a precizat că Toni Grecu se afla la etajul al doilea al spitalului, în timp ce incendiul a fost localizat la parter. “Toni este evaluat acum de medicii de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Nu știu care este exact starea lui. Știu doar că incendiul a avut loc la parter, iar Toni se afla într-un salon de la etajul doi”, a precizat Cristina Grecu pentru jurnaliştii de la Libertatea.

Ea mai afirmă că toate persoanele internate în Pavilionul cu numărul 5, acolo unde a izbucnit incendiul, reprezentau cazuri COVID medii, cu necesar suplimentar de oxigen. “Toni era și el conectat la butelie de oxigen. Toți de aici aveau nevoie de oxigen”, a explicat soţia lui Toni Grecu.

Clădirea fusese ultima dată controlată în noiembrie

Un număr de 38 de echipaje de prim ajutor au fost mobilizate vineri dimineaţa pentru incendiul de la Institutul “Matei Balş”. La faţa locului au acţionat, de asemenea, şase echipaje de terapie intensivă mobilă şi cinci autospeciale de transport personal şi victime multiple, spune coordonatorul echipei medicale, dr. Bogdan Opriţa.

La nivelul Spitalului Floreasca au fost mobilizaţi aproape 100 de medici şi asistenţi pentru a interveni “dacă este cazul”, mai spune medicul. De la “Matei Balş” au fost evacuate, în primă fază, aproximativ 44 de persoane. Pacienții au ajuns la Spitalele de urgenţă Floreasca, Universitar, “Sfântul Ioan” şi “Sfântul Pantelimon”.  Restul pacienților au fost evacuați către celelalte pavilioane din interiorul institutului.

Dintre cele 44 de persoane evacuate două se aflau în stare mai gravă. Acestea au necesitat măsuri de protezare respiratorie.

Încă nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului, însă una din pistele pe care merg anchetatorii este că totul ar fi plecat de la o aerotermă. Clădirea care a ars a fost construită în 1953 și a fost modernizată. Clădirea avea avizele necesare, iar cel mai recent control a fost efectuat în noiembrie, a precizat Raed Arafat.

Sursa foto: Facebook

Exclusiv. Cum arată sora Biancăi Drăgușanu. Care vă place mai mult

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre