Știrea de ieri, preluată de toată presa, informa că bătăioasa actriță, cunoscută pentru opiniile sale cu privire la vaccinare și purtarea măștii, este infectată cu coronavirus. Jurnaliștii au încercat să afle care este starea ei, dacă este în carantină acasă sau este internată în spital. Dacă starea e gravă sau mai puțin gravă, știindu-se că aceasta nu este vaccinată. Carmen Tănase nu a răspuns la niciun apel, nu a scris nimic pe Facebook, iar colegii de teatru spuneau că nu știu nimic.
Astăzi, actrița a vorbit cu jurnaliștii de la Antena 3 și a lămurit lucrurile.
„Nu am nici Sars-Cov-2 și nu sunt nici antivaccinistă convinsă, e fake news de la început la sfârșit”, a declarat actrița, joi seară, la Antena 3.
Ea a adăugat că speculațiile s-au bazat probabil pe faptul că are simptome de răceală. „Am răgușit, am cam rămas fără voce, mi-a curs un pic nasul, am dat telefon la teatru și le-am zis că sunt mai picnită. Mi-am făcut două teste acasă, am ieșit negativ”, a adăugat Carmen Tănase.
Îi urăm sănătate, dar o sfătuim să aibă și grijă fiindcă specialiștii tocmai au explicat de ce și când testele rapide dau rezultate false.
De ce testul PCR negativ nu exclude infecţia
O cercetare realizată de cel mai mare centru de testare din România vine cu date noi cu privire la veridicitatea informațiilor date de testele PCR. Acestea sunt considerate repere în diagnosticarea precisă a Covid-19.
Concluziile celui mai mare centru de testare din țară sunt însă, diferite. După ce au analizat peste 50.000 de probe, medicii de aici au ajuns la concluzia că testul PCR negativ nu exclude infecţia cu Covid-19.
Medicii spun că varianta Delta se detectează diferit față de cea inițială. Diferența este că noua variantă e detectată în testare abia după ce apar simptomele şi nu înainte, aşa cum se întâmpla cu variantele anterioare. Astfel, un test PCR negativ nu exclude infecţia cu Covid-19. „Un rezultat RT-PCR NEGATIV, in prezența simptomelor specifice, NU exclude infecția SARS CoV-2, recomandarea FERMA fiind de izolare și retestare într-un interval de 48-72 ore”, se arată și într-un comunicat emis de OK Medical.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook