Simona Ionescu / Redactor Șef

Actriță celebră arestată în timpul protestului. Vedeta apare într-un serial de mare succes

Actriță celebră arestată în timpul protestului. Vedeta apare într-un serial de mare succes
Poliția a anunțat că a arestat zeci de persoane în timpul protestului desfășurat într-un loc important din oraș. Printre aceasta, o actriță cunoscută și apreciată, care apare într-un serial de mare succes, a fost luată pe sus și încătușată.

O actriță celebră a fost arestată în timpul unui protest de marți de la Rockefeller Center din New York. Protestatarii cereau oprirea războiului dintre Hamas și Israel, în timp ce președintele american Joe Biden efectua o vizită în oraș. Actrița Hunter Schafer, în vârstă de 24 de ani, se număra printre protestări și a fost arestată în timpul intervenției oamenilor legii.

Actriță celebră arestată în timpul protestului

Cunoscută din serialul de succes „Euphoria”, actrița a fost arestată de poliție în timp ce protesta la New York pentru oprirea războiului dintre Hamas și Israel. Tânăra purta un tricou pe care era trecut mesajul „Opriți focul acum”, dar în limba engleză. Presa de peste ocean relatează că pe numele actriței din „Euphoria” s-a deschis dosar cu două capete de acuzare, unul pentru încălcarea legii și altul pentru tulburarea ordinii publice.

Actrița Hunter Schafer a fost arestată în timpul protestului de la Rockefeller Center (Sursa foto: Instagram)

Ea se afla alături de mai multe persoane în holul Rockefeller Center. Protestatarii afișau bannere în care cereau oprirea focului dintre Hamas și Israel. Imagini cu aceștia au apărut deja pe rețelele de socializare. Clipul cu arestarea actriței a ajuns și pe platforma X, deținută de Elon Musk, apoi a fost șters.

Schafer, care, la fel ca mulți dintre protestatari, purta și mască de protecție, este văzută la un moment dat așezată pe podea, în timp ce alții țin un banner în spatele ei pe care scrie: „Evreii către Biden: Nu mai înarmați genocidul”.

Cine este Hunter Schafer

În vârstă de 24 de ani, Hunter Schafer este o personalitate americană cunoscută ca actriță, model, regizoare și activistă pentru drepturile LGBT. Ea și-a făcut debutul în actorie în rolul elevei transgender Jules Vaughn în serialul de televiziune „Euphoria” (2019 – prezent) de la HBO, și a obținut nominalizări la premii precum Shorty, MTV Movie & TV și Dorian.

Hunter Schafer este o personalitate americană cunoscută ca actriță, model, regizoare și activistă pentru drepturile LGBT (Sursa foto: instagram)

În 2023, a jucat rolul lui Tigris Snow în filmul „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes” (Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare – n.r.).

Până acum reprezentanții lui Schafer nu au comentat cele întâmplate. Organizatorii protestului însă au declarat că ea și alte persoane ridicate de poliție vor ajunge în fața instanței luna viitoare.

„Îi lăudăm angajamentul față de libertatea palestinienilor și față de un viitor de dreptate pentru toată lumea”, a declarat Sonya Meyerson-Knox, de la Jewish Voice for Peace, într-o declarație trimisă prin e-mail, confirmând arestarea de miercuri. Totodată, Departamentul de poliție din New York a declarat miercuri că 30 de persoane au fost reținute și au primit citații pentru încălcarea proprietății în urma demonstrației care a durat o oră și jumătate.

Joe Biden a anunțat când va înceta focul în Gaza

Între timp, președintele american Joe Biden a declarat, la începutul acestei săptămâni, că este optimist în ceea ce privește încetarea focului în Gaza, zilele următoare. „Sper că până la sfârșitul weekend-ului, le-a declarat el reporterilor după înregistrarea interviului din late show. Consilierul meu pe probleme de securitate națională îmi spune că suntem aproape. Sper că până lunea viitoare vom avea o încetare a focului”.

Sursa foto: instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre