Simona Ionescu / Redactor Șef

Actrița Majda Aboulumosha povestește cum era să rămână fără bani. Ultima țeapă practicată de escroci, chiar pe WhatsApp

Actrița Majda Aboulumosha povestește cum era să rămână fără bani. Ultima țeapă practicată de escroci, chiar pe WhatsApp
Țepele sunt la ordinea zilei în României și, mai nou, se întâmplă chiar și pe WhatsApp. A fost la un  pas să o pățească și actrița Majda Aboulumosha.

Majda Aboulumosha a tras un semnal de alarmă și le-a spus prietenilor din online să fie foarte atenți la mesajele pe care le primesc pe WhatsApp. Actrița a fost la un pas să rămână fără o sumă substanțială, din cauza unor escroci

„Bună, să nu trimiți bani nicăieri, nu am fost eu… mi-a spart contul de whatsapp”

„Bună, poți să-mi împrumuți 3657 de ron? Am nevoie pe card, ți-i dau înapoi mâine”, este mesajul pe care actrița Majda Aboulumosha l-a primit pe contul de WhatsApp. Vedeta și-a dat seama imediat că ceva este în neregulă și la scurt timp a intrat un alt mesaj în care a primit confirmarea: „Bună, să nu trimiți bani nicăieri, nu am fost eu… mi-a spart contul de whatsapp”.

„Mesajul ăsta a venit de la cineva care nu mi-ar fi cerut niciodată bani”

Actrița Majda Aboulumosha povestește cum era să rămână fără bani. Ultima țeapă practicată de escroci, chiar pe WhatsApp
Majda Aboulumosha trage un semnal de alarmă!

Actrița Majda Aboulumosha le-a spus fanilor imediat că este vorba de o escrocherie, punctând faptul că mesajul a fost primit de la cineva care niciodată nu i-ar fi cerut bani.

„Las asta ca să aveți grijă. Înainte de orice, sunați! Acum se sparge și contul de whatsapp. Adevărul e că eu le-am pățit pe toate, nu sunt așa de credulă. Mesajul acesta a venit și de la cineva care nu mi-ar fi cerut niciodată bani. Dar, de exemplu, dacă primești de la un apropiat, poate nu te mai gândești. Am zis să vă anunț că poate ajută pe cineva”, a spus actrița din „Regina” și „Iubire și Onoare” pe o rețea de socializare.

Cum a rămas Ion Cristoiu fără 20.000 de lei

La sfârșitul anului trecut, renumitul gazetar a povestit cum a rămas fără 20.000 de lei, după ce a căzut victimă unei alte forme de înșelăciune.

„Dacă vă sună cineva și spune că e de la SIF Muntenia, cel mai bine e s-o luați la fugă! Dacă eu o luam la fugă, nu pierdeam niște bani în cont pentru că am fost ținta unei fraude bancare reușite Online”, şi-a început jurnalistul dezvăluirea.

Ce este „cuponiada”

Actrița Majda Aboulumosha povestește cum era să rămână fără bani. Ultima țeapă practicată de escroci, chiar pe WhatsApp
Cum a rămas Ion Cristoiu fără 20.000 de lei

 

„Dimineața m-am trezit cu un telefon. Un individ care zice: «sunt de la SIF Muntenia. Dumneavoastră în anii 90 ați depus niște cupoane la cuponiadă și, după 30 de ani, aveți de luat niște dividende: 8.000 de lei». Să vă spun ce e cuponiada, pentru că cei mai tineri nu știu. Am fost la Secția 1 Poliție, era un polițist mai tânăr, dar nu apucase cuponiada.

În 1992 sau 93, Nicolae Văcăroiu a hotărât ca marile întreprinderi să se transforme în acțiuni – cupoane pe care să le împartă la populație. Te făceau acționar/proprietar la diferite întreprinderi. La vremea respectivă am scris un editorial în care ziceam că nu mă interesează cupoanele.

„El a zis că mă sună cineva de la BRD și o să-mi spună ce e de făcut”

Când am fost sunat – eu m-am dat și gazetar – i-am zis că la vremea respectivă am refuzat etc. Individul mi-a zis că am și acțiuni (cupoanele erau transformate în acțiuni). Iar eu i-am zis: «Vând și acțiunile». Și mi-a zis că aș lua pe ele 20.000 lei. Am acceptat repede, că m-am gândit că vorbesc despre asta la podcast, cum am luat niște bani.

Mă și gândeam câte laptopuri poți să iei de ei…. Și zice: «La ce bancă aveți?» «La BRD.» A zis că o să mă sune cineva de la BRD, ca să intre banii în cont. Mi-a explicat că banii se varsă într-un cont, dar cont bursier. «Aoleu, investesc și la bursă…?!» El a zis că mă sună cineva de la BRD și o să-mi spună ce e de făcut”, a povestit Ion Cristoiu.

Ulterior, Ion Cristoiu a explicat faptul că a fost sunat de către cineva care s-a recomandat a fi de la BRD și care i-a spus să vireze întâi suma de bani într-un cont, sub motiv că aceasta este procedura. 

„Eu nu mi-am dat seama, eram în viteză că trebuia să plec. Mi-a dat și suma. Mi-a cerut să fac și de pe alt cont un alt transfer. S-au dus banii. Mi-a zis că mă sună a doua zi dimineața, mi-a dat și număr de telefon, ca să continuăm (…) Pe la ora 5 mă sună de la bancă: «Ați făcut transferuri la Unicredit și la CEC?» Mi-au zis că e ceva în neregulă. Mi-au spus că sunt niște conturi ale unor indivizi care păstrează sumele… Cei de la bancă mi-au blocat conturile și mi-au zis să mă duc la poliție să fac plângere că, dacă nu avem plângerea, nu putem face nimic”, a povestit Ion Cristoiu anul trecut. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri