Simona Ionescu / Redactor Șef

Actrița Selma Blair, dezvăluiri dureroase despre starea de sănătate. „Mă doare tot timpul…”

Actrița Selma Blair, dezvăluiri dureroase despre starea de sănătate. „Mă doare tot timpul…”
Diagnosticată în anul 2018 cu scleroză multiplă, boală care a intrat în remisie trei ani mai târziu, Selma Blair le-a împărtășit fanilor detalii noi despre sănătatea. Situația nu e bună.

Selma Blair a fost extrem de sinceră cu fanii săi într-o discuție pe instagram și le-a oferit o actualizare a stării sale de sănătate. Actrița spune că are dureri constante și se luptă din răsputeri să pună la pământ scleroza multiplă și sindromul Ehlers-Danlos.

În vârstă de 51 de ani, actrița a mărturisit că „suferă tot timpul”, dar că încearcă să rămână pozitivă. „Mă doare tot timpul. Spun asta pentru voi, cei care și voi suferiți. Adică, înțelegeți. Și pentru noi toți cei care îmbătrânim pur și simplu, doare. Ehlers-Danlos mă va face foarte, foarte, foarte, foarte rigidă. Am niște leziuni, dar nu este nimic care să fie ceva oribil, înfricoșător sau ceva de genul acesta.

„Mă descurc bine, dar am obosit”

Este unul dintre acele lucruri în plus care se transformă într-un lucru cronic și trebuie să ai grijă pentru că oamenii cred că stretchingul este atât de bun pentru tine. Iar eu nu am voie, din punct de vedere tehnic, să mă întind. Dar mă descurc bine. Mă descurc bine. Dar am obosit. Când oamenii spun: „Ce vrei să faci cu viața ta”?

Încă mă întristează faptul că vreau doar să dorm. (…) Dar nu știu dacă voi avea vreodată coordonarea, echilibrul sau rezistența pe care mi-o doresc. Încă sunt norocoasă. Încă sunt recunoscătoare. Încă sunt bine. Dar tot e o pacoste. (…) Sunt încă în remisie. Trebuie să fac un alt RMN și analize de sânge, dar se pare că mă simt bine”, a mărturisit actrița.

Suferă de simptome conforme cu boala de peste patru decenii

Blair a anunțat că a fost diagnosticată oficial cu scleroză multiplă într-o postare pe Instagram care a fost împărtășită în august 2018. Actrița a dezvăluit că suferă de simptome conforme cu boala de peste patru decenii, în timpul unui interviu acordat revistei British Vogue, publicat la începutul acestui an.

Selma Blair, alături de fostul iubit

De asemenea, interpreta a vorbit deschis despre traiul cu scleroza multiplă în cartea sa de memorii „Mean Baby: A Memoir of Growing Up”, care a fost publicat în luna mai a anului trecut. Ea a mărturisit că a devenit un purtător de cuvânt pentru persoanele care trăiesc cu această boală și despre faptul că și-a îmbrățișat noul rol în viață.

„Deși este un rol pe care nu m-am gândit niciodată că îl voi juca, a devenit ceea ce sunt”

„Am devenit un fel de față a bolii, un avocat pentru ceva care contează pentru mine. Deși este un rol pe care nu m-am gândit niciodată că îl voi juca, a devenit ceea ce sunt. Cred că este important să vorbim despre asta. Când vine vorba de bolile cronice, există multă rușine în a dezvălui experiențele proprii”, a mărturisit pentru The Guardian.

De la „sarcină fericită la devastarea totală”

Într-un interviu acordat revistei Glamour Magazine în noiembrie 2023, artista a vorbit de trecerea de la „sarcina fericită la devastarea totală”, după ce a născut în 2011. „Scleroza multiplă s-a declanșat foarte evident, când eram în travaliu. Corpul meu a început să treacă prin suferință, așa cum pot face corpurile, și, bineînțeles, nu știam că o am.

Și astfel, în momentul în care s-a născut Arthur, am trecut de la acest fel de sarcină fericită la o devastare totală. Totul a fost prea copleșitor. Nu puteam să am o relație. Nu puteam face nimic altceva decât să fiu mamă. Și eram brutal de obosită și nu aveam un sistem de sprijin. Nu știam cum să înființez unul. Așa că, deși sunt sociabilă și prietenoasă, sunt singură pentru orice.

Și acest copil a devenit automat cea mai mare responsabilitate a mea, cea mai mare dragoste a mea, dar a fost o adaptare foarte, foarte grea pentru mine. Foarte greu”, susține vedeta.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre