Simona Ionescu / Redactor Șef

Actrița și cântăreața Marie Laforêt a fost ”fata cu ochii de aur”, mândria Franței

Actrița și cântăreața Marie Laforêt a fost ”fata cu ochii de aur”, mândria Franței
Marie Laforêt a fost cunoscută în întreaga lume ca ”fata cu ochii de aur”. De fapt, se numea Maïtena, adică „iubită”, în limba bască. A cântat piese îndrăgite pe plan mondial.

Marie Laforêt și-a început cariera la vârsta de douăzeci de ani. Această artistă s-a confruntat cu sărăcia extremă și stigmatizarea psihologică în copilărie. Și-a depășit inhibițiile și a oferit spectacole splendide nu doar în filmele franceze și italiene, ci și cântăreață.

Actrița și cântăreața Marie Laforêt, ”fata cu ochii de aur”

Marie Laforêt este cunoscută pentru frumusețea ei excepțională, cu trăsături ascuțite ale feței, care se adaugă talentului ei strălucit ca actor. În calitate de cântăreață, această muziciană desăvârșită s-a remarcat datorită vocii sale melodioase, bântuitoare, care debordează de emoții.

Această cântăreață a crezut întotdeauna în cântatul din inimă. Când cariera ei a stat în calea idealurilor ei, a ales să renunțe la muzică. Un actor celebru, cele mai faimoase filme ale sale sunt „Les Diplômés du dernier rang”, „Déjà Vu” și „Fucking Fernand”.

Ea este, de asemenea, amintită pentru hiturile ei de record precum „À demain my darling”, „Viens, viens” și propriile interpretări ale „Blowin” in the Wind”, „Paint It Black” și „The Sound of Silence”. Chiar și astăzi, muzica franceză pare incompletă fără ca această splendidă cântăreață să contribuie cu magia ei.

Cine a fost Marie Laforêt

Maïtena Marie Brigitte Douménach s-a născut în Franța. În timpul războiului,  familia Douménach a fost nevoit să se descurce singură. După 1945, s-au stabilit în capitala Paris. Aici Marie a urmat „Lycee La Fontaine” pentru a-și urma studiile secundare și a dezvoltat, de asemenea, un interes pentru teatru și artele spectacolului.

Marie și-a început cariera de cântăreață când a participat în 1959, în locul surorii ei, la „Naissance d’une étoile”, o vânătoare de talente franceze pentru radio. Ea a câștigat concursul și a fost imediat remarcată, nu doar de industria muzicală, ci și de regizori francezi celebri.

Ea a adoptat numele de scenă Laforêt și trebuia să debuteze în „Liberté”, un film al regizorului Louis Malle, care în cele din urmă a fost abandonat. De aici, cariera ei a prins aripi. A jucat și a cântat.

Spre sfârșitul deceniului, Laforêt câștigase o popularitate imensă, piesele sale aparținând unui gen cu totul unic, caracterizat de emoții intense. Cu toate acestea, casa ei de muzică, „CBS Records”, a forțat-o să producă mai multe piese comerciale. Artista a renunțat curând la cariera ei strălucitoare și s-a stabilit în Elveția.

A început să se ocupe de artă, să-și înființeze propria galerie și să-și facă un nume într-o nouă profesie. În perioada 1973-79, Marie a lansat hiturile, „Viens, viens”, adaptare după piesa germană a lui Simon Butterfly, „Rain, Rain, Rain”.

A fost distribuită și în thrillerul polițist, „Cop or Hood”, realizat de Georges Lautner. În anii 1980, Laforêt a fost văzută în mai multe filme italiene și franceze de succes comercial.

În anii 2000, ea a călătorit într-un turneu național mult așteptat, prin Franța, cântând live în concerte. Ea a jucat și în filmul „LesBureaux de Dieu”, regizat de Claire Simon, spre sfârșitul deceniului.

A fost căsătorită de cinci ori

Căsătorită de cinci ori, Marie Laforêt a avut trei copii. Mariajele cunoscute sunt cu omul de afaceri Judas Azuelos și cu omul de afaceri și colecționarul de artă Alain Kahn-Sriber. Marie Laforêt a murit pe data de 2 noiembrie 2019 la Genolier (Elveția) din motive necunoscute public. Sursa: thefamouspeople.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre