Situație incredibilă la maternitatea din Botoșani. După ce au lăsat-o pe tânăra Alexandra Ivanov să agonizeze șapte ore și a murit, zece medici îi aduc acuzații incredibile.
Zece medici de la maternitatea Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani vor să întoarcă situația în favoarea instituției și contestă chiar și raportul de medicină legală pentru Alexandra Ivanov. Ea este tânăra care a fost lăsată șapte ore să agonizeze, apoi fata a murit. Cadrele medicale spun că aceasta ar fi consumat „anumite substanțe”.
Medicii au scris și semnat o scrisoare pe care au trimis-o Consiliului Medical al Spitalului Județean Mavromati din Botoșani în care susțin că doctorița care a îngrijit-o e nevinovată. Pentru a fi cât mai credibile, cadrele medicale susțin că tânăra ar fi „consumat și inhalat” în noaptea tragediei anumite substanțe.
„Solicităm Comisiei de Expertiză Medico-Legală efectuarea unor analize toxicologice din conținutul gastric, sânge și urină”
”În urmărirea firului evenimentelor, un mare semn de întrebare se ridică asupra produselor consumate și inhalate de pacienta Alexandra Ivanov în cursul întregii nopți, variantă susținută de martori (pacientele din salon, medicul ATI și personalul ARI, asistent șef Cameră de Gardă, care au văzut sticluțele goale, neetichetate).
În acest sens solicităm Comisiei de Expertiză Medico-Legală efectuarea unor analize toxicologice din conținutul gastric, sânge și urină”, se arată în scrisoarea adresată de zece medici ai secțiilor de Obstetrică-Ginecologie, de la spitalul din Botoșani.
„Susținem hemoragia masivă la nivelul căilor aeriene superioare din cauză necunoscută”
Medicii susțin că tânăra nu ar fi murit din cauza edemului pulmonar acut și sepsis, așa cum au spus legiștii. „Noi susținem hemoragia masivă la nivelul căilor aeriene superioare din cauză necunoscută, bruscă, brutală și fără răspuns la manevrele de resuscitare, variantă clinică susținută de declarația a 11 martori (2 medici ATI, 3 medici OG, 6 asistente”, se mai arată în mesajul medicilor. Medicii merg și mai departe și spun că Alexandra ar fi fost cea care le-ar fi cerut să îi facă avort „cu orice preț”.
Medicii cer reangajarea colegei
Cadrele medicale susțin cu tărie că orice medic care ar fi fost atunci de gardă ar fi ales „expectativa, deoarece sarcina oprită în evoluție fără sângerare, fără cunoașterea etiologiei opririi în evoluție nu se chiuretează ”per primam”. Ca atare, cei nouă ginecologi afirmă că nu au făcut până acum nici un demers, pentru că nu au vrut să facă „un deserviciu instituției”.
Au ales să vorbească acum pentru că vor ca medicul Mariana Pitrop, care a fost dată afară ca urmare a morții Alexandrei Ivanov, să fie reangajată la spital. Medicii susțin că acesta este o profesionistă în adevăratul sens al cuvântului, întrucât ”a adus pe lume mii de copii și a efectut mii de operații dificile, dar nu a avut niciun incident, nicio abatere”. La rândul său, doctorița Mariana Pricop a deschis două dosare penale împotriva spitalului.
Cauza oficială a morții: edem pulmonar cauzat de fătul intrat în putrefacție
Alexandra Ivanov în vârstă de 25 de ani și-a găsit sfârșitul pe 18 august anul trecut după ce a fost lăsată mai mult de șapte ore să agonizeze. Medicii legiști au spus că aceasta a murit ca urmare a unui edem pulmonar, pe fondul unor complicații care au survenit ca urmare a opririi sarcinii din evoluție. În momentul decesului, legiștii spun că fătul era oprit din evoluție de 2-4 zile, pentru că intrase „într-un proces de putrefacție intrauterină”. Asta înseamnă infecție.
Sunt medici care susțin că, dacă pacientei i s-ar fi făcut o banală analiză de sânge – leucogramă, s-ar fi văzut imediat infecția și se putea acționa altfel.
În ultimul său mesaj trimis către familia sa, tânăra Alexandra Ivanov a spus că nu mai are aer.
Sursă foto: botosaneanul
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook