Cunoscut drept „antrenorul de genii”, după ce și-a construit ani de-a rândul imaginea unui om de cultură dedicat consilierii copiilor cu abilități speciale, în realitate, Kristof Lajos era un om care avea doar „școala vieții”, după cum au descoperit jurnaliștii de la Gândul și procurorii de caz. El a abandonat școala imediat după finalizarea gimnaziului. Asta nu l-a oprit să își construiască o imagine falsă, prezentându-se ca „profesor, scriitor, dramaturg și mentor de top”.
În CV-ul cu care se lăuda, menționa că ar fi urmat nu una, ci două facultăți: Facultatea de Științe și Litere – specializarea Relații internaționale și studii europene, profil Istorie, și Facultatea de Psihologie și Științele Educației. Toate acestea l-au ajutat să ajungă facil la potențiale victime.
Un aperitiv fabulos: pâine umplută
Pedofilul abandonat de părinți și-a inventat o poveste de succes
Crescut în orfelinat de la vârsta de 3 ani, Lajos și-a mediatizat povestea de viață, prezentând-o ca pe un succes unic în România: un copil instituționalizat care, prin forțe proprii, ar fi terminat două facultăți și care avea și numeroase studii postuniversitare. El s-a bazat pe un lucru verificat: nimeni nu verifică o poveste frumos spusă. Nimeni nu i-a pus sub semnul întrebării CV-ul. Prin urmare a ajuns să fie supranumit „antrenorul de genii”.
View this post on Instagram
Kristof Lajos a debutat în 2019 ca scenarist la Teatrul Evreiesc de Stat București cu spectacolul „Alice în Țara Crăciunului”, pus în scenă și la Opera Națională București, unde a avut rolul de producător. În 2022, a colaborat și cu Teatrul Elisabeta, fiind director artistic pentru spectacolul „Cartea Junglei”, mai scrie Gândul.
„Antrenorul de genii” pedofil fără liceu, premiat de Academia Română
Culmea ironiei este că, la fel, fără să verifice cineva informațiile furnizate de bărbatul care s-a dovedit a fi un pedofil cu studii care i-ar fi oferit maxim o carieră de muncitor necalificat, Kristof Lajos a dobândit prestanță în mediul academic. Nu o dată, ci de două ori a fost premiat de Academia Română.
În 2009 el a fost desemnat de Academia Română drept „ambasador al copiilor cu potențial înalt din sistemul de protecție a copilului și al copiilor aflați în risc social major”. Mai mult, în 2013, Academia Română i-a mai acordat un premiu de excelență. Pe rețelele sociale se laudă că este „CEO Amias Art Academy”.
Sursa foto: Facebook
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook