Simona Ionescu / Redactor Șef

Adriana Bahmuțeanu a câștigat o brumă de bani. Victoraș Micula, fiul milionarului, cocoșat de dosare penale, stă liniștit în Suedia

Adriana Bahmuțeanu a câștigat o brumă de bani. Victoraș Micula, fiul milionarului, cocoșat de dosare penale, stă liniștit în Suedia
12 februarie 2024. Judecătoria Oradea l-a condamnat pe milionarul Victor Micula, zis Victorș, fiul omului de afaceri Viorel Micula, la 2 ani de detenţie în dosarul în care este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Decizia nu e definitivă și se așteaptă soluția salvatoare. Între timp, inculpatul a pierdut un proces cu vedeta Tv Bahmuțeanu.

Procesul cu armamentul a pornit după ce, în 2019, a tras cu o armă de asalt pe un pod din municipiul Oradea. Sentința nu este însă definitivă, așa cum am spus,

iar faptele se prescriu în luna august a acestui an. Aceasta este minunea așteptată de Victoraș și de tăticul milionar cu cetățenie suedeză, care a executat Guvernul

Câțu de vreo 200 de milioane de euro, în baza deciziei instanței în proces cu statul român.

La acest moment și condamnatul Victor Micula se află în Suedia, ca să facă afaceri la țară.

Dosarul în care beizadeaua s-a dat drept polițist

În aprilie 2021, Victor Micula a fost trimis în judecată într-un alt dosar, în care procurorii îl acuzau de comiterea a 31 de infracțiuni. E vorba de procesul în care i-a „convins” pe niște polițiști să verifice în baza de date niște persoane care l-au supărat.

Victor Micula așteaptă în Suedia să i se prescrie fapta dintr-un dosar penal

Victor Micula a fost dat pe mâna instanțelor de judecată pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgare informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, două fapte de acces ilegal la un sistem informatic, precum și pentru uzurpare de calități oficiale.

Întâmplarea a avut loc în primăvara lui 2018 și a fost intens mediatizată de presă în acea perioadă. Apoi s-au aflat informații șocante despre caz.

Victor Micula era acuzat de uzurpare a calității oficiale după ce s-a îmbrăcat în polițist și a participat la o percheziționare corporală, împreună cu polițiști reali, aflați la cheremul lui.

Adriana Bahmuțeanu a câștigat procesul și despăgubiri de la Victor Micula

 Legat de acest dosar, Adriana Bahmuțeanu a avut un comentariu într-o emisiune pe care o realiza. Iar Victoraș, supărat rău, a dat-o în judecată. Doar că acum a aflat, chiar acolo, în sătucul suedez unde s-a refugiat până află dacă i se rezolvă cu dosarele și procesele pe care le mai are, că a pierdut definitiv procesul cu Bahmu. Are să-I dea și despăgubiri.

Victor Micula a deschis proces împotriva Adrianei Bahmuțeanu în iunie 2021.  Solicita ca prin hotărârea care va fi pronunțată de instanță să se dispună obligarea pârâtei la plata daunelor morale de 1.000.000 euro „pentru încălcarea dreptului la reputație și la imagine în urma săvârșirii faptei ilicite, reprezentate de declarațiile date de pârâtă în emisiunea Breaking News, difuzată de RomaniaTV în data de 27.01.2021”.

Adriana Bahmuțeanu a fost atacată și ea. Mărturisiri șocante
Adriana Bahmuțeanu l-a criticate pe Victoraș Micula și a fost dată în judecată

În motivarea cererii, reclamantul Victor Micula, acuzat în dosarul penal referitor la accesarea ilegală a bazei de date MAI și purtarea ilegală a uniformei de polițist pentru a participa la percheziția unui rival de afaceri, susținea că discursul Adrianei Bahmuțeanu „a fost profund dezaprobator și exclusiv critic la adresa sa”.

În iunie 2022, Tribunalul București a respins cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată, Victor Micula fiind obligat să-i plătească jurnalistei suma de 10.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Instanța a considerat că jurnalista a emis „exclusiv judecăți de valoare care nu se abat de la limitele permise ale dreptului la libera exprimare”.

Victor Micula a atacat soluția cu apel, la Curtea de Apel București. Care, pe 8 februarie a pus punct procesului. A respins apelul și i-a dat câștig de cauză Adrianei Bahmuțeanu: să-i plătească Micula 7.000 de lei cheltuieli de judecată. Există și drept de recurs, dar probabil că nu se va mai face de către avocați. Ar fi mai scump decât suma dată vedetei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre