Simona Ionescu / Redactor Șef

Agenții secreți din garda președintelui SUA s-au bătut între ei. Kamala Harris, la mijloc în toată situația

Agenții secreți din garda președintelui SUA s-au bătut între ei. Kamala Harris, la mijloc în toată situația
Echipa de agenți secreți a Kamalei Harris s-a confruntat cu o amenințare violentă în această săptămână, fiind nevoită să își apere unul dintre agenți... de alt agent.

Agenții secreți din garda președintelui SUA nu se mai controlează și a ajuns să se bată între ei. Kamala Harris a încercat să rezolve problema.

Identitatea agentului nu a fost dezvăluită

Un agent al Secret Service însărcinat cu protecția vicepreședintelui Kamala Harris s-a încăierat cu mai mulți alți agenți luni dimineață. Altercația dintre agenții secreți a avut loc în jurul orei 9.00 în apropiere de Joint Base Andrews, la periferia Washington DC, înainte de sosirea lui Harris la fața locului. Agentul în cauză, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost imediat „îndepărtat din misiunea sa”, a declarat Secret Service pentru The Post.

„A început să manifeste un comportament pe care colegii lor l-au considerat îngrijorător”

Kamala Harris a încercat să rezolve problema

„Un agent special al US Secret Service care susținea plecarea vicepreședintelui de la Joint Base Andrews a început să manifeste un comportament pe care colegii lor l-au considerat îngrijorător”, a declarat Anthony Guglielmi, șeful departamentului de comunicare al US Secret Service, pentru The Post. Personalul medical a fost chemat la fața locului, potrivit lui Guglielmi.

Agentul respectiv fusese la Baza Comună Andrews pentru a sprijini plecarea planificată a lui Harris, dar, în cele din urmă, încăierarea nu a întârziat călătoria acesteia. Întrucât a fost o „chestiune medicală”, departamentul nu va „dezvălui alte detalii”, a mai adăugat Guglielmi.

Agentul era înarmat

Agenții Secret Service lucrează adesea în circumstanțe tensionate, ceea ce le poate afecta sănătatea mintală

Harris a călătorit la New York, unde era programată să înregistreze un interviu la „The Drew Barrymore Show”. Agentul care a instigat bătaia era înarmat și a devenit agresiv cu ceilalți, a relatat Washington Examiner. Un supervizor de tură de detaliu și un agent special responsabil l-au împins să se calmeze, dar apoi a izbucnit o bătaie, potrivit raportului.

Agentul respectiv s-a comportat „neregulamentar” când a ajuns la fața locului și, în cele din urmă, s-a urcat peste agentul special însărcinat cu vicepreședintele, apoi a început să-l lovească, a relatat RealClearPolitics. Ulterior, acel agent ar fi fost apoi încătușat și ar fi primit îngrijiri medicale.

În urma incidentului, unii au pus sub semnul întrebării procesul de angajare din spatele acelui agent, inclusiv orice evaluare a trecutului persoanei respective, potrivit RealClearPolitics. De asemenea, se pare că existau preocupări de lungă durată cu privire la agentul în cauză înainte de incidentul de luni, conform raportului.

Sursă foto: nypost.com, www.tmz.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre