Simona Ionescu / Redactor Șef

Ajutor de încălzire 2024 -2025. Ce categorie de persoane va beneficia și ce documente sunt necesare

Ajutor de încălzire 2024 -2025. Ce categorie de persoane va beneficia și ce documente sunt necesare
Autoritățile vor oferi ajutor de încălzire în perioada 1 noiembrie 2024 – 31 martie 2025. Pentru ca persoanele să beneficieze, trebuie să depună o cerere până pe data de 15 octombrie.

Potrivit Legii 226/2021, persoanele cu venituri reduse beneficiază și în acest an, în perioada 1 noiembrie 2024 – 31 martie 2025 de ajutor de încălzire.

Cine va beneficia de ajutorul de încălzire

Pentru a beneficia de acest ajutor, persoanele trebuie să transmită autorităților o cerere până pe data de 15 octombrie. Cererea va fi însoțită și de o declarație pe propria răspundere în care se va specifica componenta familiei, veniturile acesteia și sistemul de încălzire folosit.

În funcție de sursa de încălzire folosită, mai aveți nevoie de o copie de pe factura de energie electrică, gaze naturale sau energie electrică. Dacă cererea va fi depusă după data de 20 a unei luni, ajutorul se acordă din următoarea lună.

Se iau în calcul valorile pensiilor aferente lunii august 2024

Ajutor de încălzire pentru 2024-2025

Dar valoarea acestuia va fi mai mică și nu va acoperi toată perioada cuprinsă între 1 noiembrie 2024 – 31 martie 2025. De acest ajutor de încălzire vor beneficia familiile cu venituri nete lunare mai mici de 1386 de lei pentru fiecare membru.

Dar și persoanele singure care au un salariu de până în 2053 lei/lună. În cazul pensionarilor, se iau în calcul valorile pensiilor aferente lunii august 2024.

Persoanele cu venituri mici pot primi un ajutor financiar suplimentar pentru energie

Statul acordă ajutor pentru un singur sistem folosit pentru încălzirea locuinței în perioada sezonului rece. Se vor acorda ajutoare pentru încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat, precum și ajutor pentru gaze naturale, energia electrică și pentru combustibili solizi/și petrolieri.

De asemenea, persoanele care au venituri mici pot primi un ajutor financiar suplimentar pentru energie. Acesta se dă lunar, pe parcursul anului și se poate cumula cu cel pentru încălzire.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri