Simona Ionescu / Redactor Șef

Alegeri locale 2024. Clanul care candidează la Primăria Sibiu. Ce partid are pe liste întreaga familie

Alegeri locale 2024. Clanul care candidează la Primăria Sibiu. Ce partid are pe liste întreaga familie
Campania electorală pentru alegerile locale 2024 a început cu multe surprize în toată țara. Într-una din capitalele de județ s-a ajuns la o situație cu adevărat ieșită din comun, nemaiîntâlnită până acum. O familie întreagă vrea să aibă funcții, oamenii înscriindu-se asumat și legal în cursa electorală.

Un întreg clan candidează la Primăria Sibiu. Unul dintre candidații pentru postul de primar al municipalității sibiene și-a făcut planul despre cum va conduce orașul după ce va fi ales. El speră să aibă majoritate în Consiliul Local, sau măcar niște poziții – cheie, oameni pe care să se bazeze când sunt supuse la vot proiectele dorite.

Prin urmare, omul și-a înscris întreaga familie pe lista candidaților pentru Consiliul Local. Mai mult, toți membri familiei au dat startul campaniei electorale folosindu-se de un slogan comun.

Record: bunică de 93 de ani, candidat eligibil la Consiliul Local

Ioan Ștefan Zară, candidatul la funcția de primar al municipiului Sibiu din partea Partidului Ecologist Român, a intrat și în cursa electorală pentru Consiliul Local, alături de întreaga sa familie. Pe lise se regăsesc fratele, mama și bunica. Candidatul la alegerile locale din 9 iunie a declarat, miercuri, că toți membrii familiei Zară candidează sub deviza „familia Zară, o familie unită”. Bunica bărbatului are 93 de ani și se visează consilieră locală.

Ioan Ştefan Zară și-a înscris fratele, mama și bunica, alături de el, candidați la alegerile locale din Sibiu (Facebook)

„Familia Zară, o familie unită. Familia este ca o comunitate restrânsă. Ori de câte ori membrii acesteia sunt uniți spre scopuri şi idealuri comune, această comunitate, familie, se dezvoltă. Mă pot mândri că familia mi-a fost întotdeauna alături în demersul meu politic”, a spus Ioan Ştefan Zară, de la Partidul Ecologist Român, citat de Evenimentul Zilei.

Clanul care candidează la Primăria Sibiu la alegerile locale 2024

Pe lângă faptul că a intrat în cursa pentru fotoliul de primar, pe lista de candidați pentru Consiliul Local Sibiu a Partidului Ecologist Român, Ioan Ștefan Zară ocupă primul loc. Pe locul al doilea se află liderul organizației județene, Ioan Gligor, care candidează și pentru președinția Consiliului Județean. Mai jos pe listă se găsesc ceilalți membrii ai familiei Zară.

Fratele lui Ioan Ștefan, Lucian Valentin Zară, apicultor, jurist și inginer, se află pe locul al paisprezecelea, în timp ce mama celor doi, Lucia Zară, fostă operatoare, acum pensionară, candidează pe aceeași listă, ocupând locul al nouăsprezecelea. Nu a fost sărită din schemă nici  bunica nonagenară. Maria Nicula în vârstă de 93 de ani, pensionară și fostă educatoare, bunica lui Ioan Ștefan și Lucian Valentin Zară, ocupă ultima poziție a listei pentru Consiliul Local Sibiu din partea Partidului Ecologist Român.

Viitorul primar Zară vrea să crească natalitatea în Sibiu

Alegerile din acest an sunt a doua tentativă a lui Ioan Ştefan Zară este de a candida la Primăria Sibiu. Ca și fratele său, are și el trei profesii: jurist, inginer, economist. Candidatul la alegerile locale 2024 și-a prezentat platforma – program pe care prezintă zece mari proiecte pentru sibieni. Între acestea se remarcă unul menit să crească cheful de viață și, implicit, natalitatea în rândul sibienilor. Alte proiecte vizează depolitizarea instituțiilor publice, dar şi construcția unui mare complex SPA în oraș.

„Candidez pentru a doua oară la funcția de primar al Municipiului Sibiu pentru că îmi doresc ca fiecare sibian indiferent de starea sa socială, să conteze. Partidul Ecologist Român Sibiu a fost singurul în care am regăsit aceleași scopuri şi idealuri. Proiectele mele pentru Sibiu sunt:

  1. Audiențe libere din partea primarului, cu un program bine stabilit şi cu acces liber oricărui sibian;
  2. Susținerea natalității prin finanțarea costurilor de lăuzie pe întreaga perioadă a maternității;
  3. Asistență medicală de calitate. Centre de permanență în cadrul fostelor policlinici, cu ambulanță şi echipă specializată pentru scăderea timpilor de intervenție şi scăderea gradului de mortalitate la nivelul Județului Sibiu;
  4. Îmbunătățirea calității vieții. Spații verzi pentru ocupare a timpului liber, în toate cartierele;
  5. Depolitizarea instituțiilor publice prin ocuparea posturilor pe bază de concurs public, cu șanse egale;
  6. Sibiu zonă metropolitană. Acord cu termen de 4 ani pentru crearea unei zone metropolitane concrete;
  7. Implicarea mediului academic, mediului de afaceri, sindicatelor în fundamentarea politicilor publice;
  8. Informarea permanentă a sibienilor în legătură cu drepturile şi libertățile pe care administrația locală şi județeană trebuie să le asigure;
  9. Construirea unui complex SPA de mare capacitate în Municipiul Sibiu;
  10. Continuarea proiectelor de interes public aflate în derulare”, a arătat Ioan Ştefan Zară, în programul său electoral.

Sursa foto: Facebook / Sibiu Photography / Ioan Ştefan Zară

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre