Simona Ionescu / Redactor Șef

Alertă. MAI, anunț de ultimă oră despre un virus periculos. Faceți urgent asta

Alertă. MAI, anunț de ultimă oră despre un virus periculos. Faceți urgent asta
Polițiștii au lansat o alertă. Toți românii, din țară și diaspora, trebuie să fie atenți la asta și să reacționeze de îndată.

Un virus periculos s-a virilizat în această perioadă și se împrăștie prin intermediul uneia dintre cele mai accesate rețele sociale, Facebook. În acest sens, Ministerul Afacerilor Interne a lansat un semnal de alarmă. Românii trebuie să fie foarte atenți, în caz contrar ar putea avea probleme grave. Acest gen de viruși pot afecta grav funcționarea aparatelor electronice și mai mult decât atât.

Ei pot fi adevărate porți pentru hackeri, lăsând datele personale, cum ar fi parole, acces la conturi și așa mai departe, la dispoziția celor rău intenționați. „Accesarea link-ului poate duce la pierderea accesului la contul de social media sau a datelor bancare”, atrag atenția ofițerii de Interne.

Oamenii legii au și recomandări pentru aceia care, din neatenție sau neștiință au accesat astfel de link-uri. Iată ce aveți de făcut: „Să schimbați imediat parola contului de Facebook și activați autentificarea în 2 pași; Să vă asigurați că nu au fost acordate permisiuni unor aplicații terțe din aplicație”. Nu în ultimul rând, cel mai important lucru este să verificați dacă nu au fost instalate alte aplicații și să scanați dispozitivul de pe acre ați deschis link-ul cu un antivirus.

Mesajul MAI

Nu accesați mesajele care încep în felul următor:

“Seamănă cu tine!”

“Apari în acest video”

“Tu ești în videoclip”

Sunt mesaje-capcană care nu conțin un filmuleț sau poze, iar accesarea link-ului poate duce la pierderea accesului la contul de social media sau a datelor bancare.

Dacă, totuși, ați făcut acest lucru, pentru a evita alte probleme, vă recomandăm:

  1. Să schimbați imediat parola contului de Facebook și activați autentificarea în 2 pași (2FA);
  2. Să vă asigurați că nu au fost acordate permisiuni unor aplicații terțe din aplicație;
  3. Să verificați dacă nu au fost instalate alte aplicații și scanați dispozitivul cu un antivirus.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre