Simona Ionescu / Redactor Șef

 Alertă pentru șoferi. Risc de accident. Sute de mii de mașini au această defecțiune gravă

 Alertă pentru șoferi. Risc de accident. Sute de mii de mașini au această defecțiune gravă
O alertă internațională pune în gardă șoferii. Sute de mii de mașini au ieșit pe ușa fabricilor cu această defecțiune tehnică ce pune în serios pericol pe toată lumea.

Honda recheamă în service peste 330.000 de vehicule din cauza unor oglinzi retrovizoare laterale defecte. Este vorba de mașini fabricate în ultimii câțiva ani. Reprezentanții cunoscutei mărci de autoturisme au constatat că este posibil ca plăcuțele de încălzire din spatele ambelor oglinzi retrovizoare laterale să nu fie lipite corespunzător, ceea ce ar putea duce la căderea sticlei oglinzilor și la creșterea riscului de accident, transmite CBSNews.com.

Vehiculele incluse în această rechemare sunt Odyssey 2020 – 2022, Passport 2020 – 2022, Pilot 2020 – 2021 și Ridgeline 2020 – 2021.

Autoritățile în alertă: mașinile Honda nu sunt sigure în trafic

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi a declarat că vehiculele nu respectă cerințele necesare privind vizibilitatea din spate. Dealerii Honda vor înlocui gratuit oglinzile retrovizoare laterale de pe vehiculele afectate.

Se așteaptă ca scrisorile de notificare a proprietarilor să fie trimise pe 8 mai. Proprietarii de vehicule pot contacta serviciul clienți Honda la numărul de telefon 1-888-234-2138 sau linia telefonică de urgență pentru siguranța vehiculelor a Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi la numărul 1-888-327-4236.

Probleme de service și la Tesla

Honda nu e singura marcă de mașini cu probleme. Ocazional, multe serii, de la diverși producători, se confruntă cu astfel de situații. Amintim că anul trecut, Tesla a rechemat în service peste 100.000 de vehicule.

Nu mai puțin de 130.000 de mașini Tesla au fost rechemate în service din cauza problemelor de supraîncălzire la sistemul de infotainment. Practic, s-a constatat că tableta de dimensiuni generoase din centrul mașinii poate atinge temperaturi care devin problematice  din mai multe puncte de vedere. Rechemarea în service de anul trecut a vizat variantele Tesla Model S și Tesla Model X care au fost lansate în 2021 și 2022, dar și cele mai noi – Model 3 și Model Y, lansate în 2022.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre