Simona Ionescu / Redactor Șef

Alexi Bodi, trimis în judecată împreună cu gruparea de proxeneți

Alexi Bodi, trimis în judecată împreună cu gruparea de proxeneți
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Craiova au trimis în judecată 30 de inculpați, acuzați de proxenitism și trafic de persoane. Printre aceastea se află și Alex Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu.

Procurorii DIICOT Craiova au anunțat trimiterea în judecată a grupului arestat toamna trecută. Din grupare fac parte fostul soț al Biancăi Drăgușanu, dar și nașul său, Adrian Tâmplaru, după cum au confirmat surse judiciare pentru evz.ro.

Infracțiunile enunțate de DIICOT într-un comunicat de presă sunt „constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism, șantaj, sustragere de sub sechestru, trafic de minori, deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, spălarea banilor și mărturie mincinoasă”.

Procurorii au cerut arestarea lui Bodi

Procurorii atrag atenția că gruparea specializată în traficul de persoane și proxenetism „este condusă de un membru marcant al lumii interlope, unul dintre locotenenții persoanei mai sus menționate (n.r.- Alex Bodi). În timp ce se afla deținut într-un penitenciar, în perioada 2008-2011, împreună cu alți 3 deținuți au folosit rețelele sociale în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituția și, inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, respectiv profitând de starea lor de vulnerabilitate (situație materială precară, naivitate, lipsă de educație – factori determinanți pentru respectivele tinere în alegerea practicării prostituției), le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor”.

Nașul la care se face referire este Adrian Tâmplaru, nașul lui Alex Bodi (foto).

Prin rechizitoriu, față de un inculpat, s-a solicitat instanței schimbarea măsurii arestului la domiciliu cu cea a arestului preventiv. Totodată, prin același rechizitoriu, față de același inculpat, s-a dispus trimiterea în judecată și pentru săvârșirea infracțiunii de sustragere de sub sechestru”, mai precizează comunicatul DIICOT Craiova referitor la Alex Bodi.

Totodată, arată anchetatorii, „prin același rechizitoriu, față de același inculpat, s-a dispus trimiterea în judecată și pentru săvârșirea infracțiunii de sustragere de sub sechestru”.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că Alex Bodi a încercat să ascundă o parte din averea pusă sub sechestru.

Mai exact, mașinile de lux pe care le are în proprietate.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Dolj. În acest moment, Alexi Bodi se află în arest la domiciliu.

 Gruparea și Bodi au picat în plasa procurorilor pe 11 noiembrie 2020

Pe 11 noiembie 2020, Alex Bodi a fost arestat preventiv într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și șantaj, alături de nașul lui, Adrian Tâmplaru și de alte persoane.

„La data de 11.11.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat un număr de 23 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Ilfov, Brașov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu și Vâlcea într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism”, se arăta atunci în comunicatul emis de cei de la DIICOT.

Anchetatorii au spus atunci că împotriva lui Alex Bodi depusese plângere chiar fosta soție dinaintea Biancăi, mama unei dintre fiicele sale.

Șantajul proxeneților

Procurorii DIICOT nu l-au acuzat pe Alexandru Bodi de proxenitism ci de aderare la grup.

Membrii grupării infracţionale recrutau victime, le transportau și le cazau în locaţii din state occidentale (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveţia). Le-au constrâns să practice prostituția în favoarea lor, în diverse cluburi, spun procurorii.

Victimele care refuzau să practice prostituţia erau sechestrate şi supuse unor violenţe crunte.

Procurorii DIICOT Craiova atrag atenția că victimele erau permanent controlate și supravegheate. Inculpaţii le reţineau actele de identitate. De asemenea, au fost situaţii în care inculpaţii invocau aşa-zise „contracte pe viaţă”. Unele fete racolate au fost vândute altor traficanţi, în scopul exploatării. Au fost şi situaţii în care proxeneții au solicitat diferite bani, practice obligând indirect tinerele racolate să continue activitatea de prostituție în beneficiul lor.

Detalii terifiante din dosarul lui Alex Bodi. În cel hal le schingiuiau proxenenții pe femei

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre