Românii ar putea să intre în starea de criză. Iată ce efect poate avea asta asupra populației.
Am scăpat de starea de alertă, intrăm în starea de criză. Ce înseamnă asta
Potrivit surselor, Guvernul se pregătește să introducă starea de criză în România, spune Antena 3. Acest lucru s-ar întâmpla potrivit unui proiect de lege, care urmează să fie adoptat săptămâna aceasta. Starea de criză nu va afecta românii, ci structuri ale MApN, care vor putea trece în subordinea forţelor armate străine staţionate pe teritoriul României sau a comandamentelor NATO.
Situația de criză urmează să intre în vigoare la propunerea ministrului Apărării și urmează să fie avizată de premierul în funcţie. Aceasta va fi introdusă printr-o hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. De asemenea, Parlamentul este pregătit să adopte proiectul de lege în regim de urgență.
Starea de criză va fi instituită atunci când apar sau există posibilitatea să apară incidente care să pună în pericol viața, stabilitatea economică și politică sau valorile constituționale ale unei țări.
Mircea Coşea: „România trebuie să treacă la economie de război, situaţia e gravă”
Recent, FMI a tras un semnal de alarmă ca urmare a războiului din Ucraina. Acest lucru l-a făcut pe analistul economic Mircea Coșea să afirmă că România ar trebui să treacă la o economie „de război”, iar Guvernul să se concentreze rapid pe găsirea unor măsuri rapide și concrete. Vești rele vin și de la consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.
„Trebuie să luăm în calcul că avem două necunoscute: una este inflația galopantă, care mătură toată planeta și nu ne-a iertat nici pe noi. E o inflație pe care o suportăm, cam în proporție de 80% este venită din afară și cam 20% sunt problemele noastre de aici”, a spus specialistul.
Din nefericire, după 12 zile de război, un euro a ajuns la valoarea de 5,35 lei la casele de schimb, iar românii au dat năvală să schimbe bani, de frică că leul ar putea să se deprecieze din ce în ce mai mult.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook