Dacă locuiți la bloc și nu respectați liniștea publică, atunci veți avea de suferit. Amenzile sunt mari în 2025.
Cei care tulbură liniștea în bloc vor plăti amenzi care ajung și la 1500 de lei
Dacă locuiți la bloc și sunteți gălăgioși, nu vă respectați vecinii, dați muzica tare, faceți diverse zgomote, atunci să vă așteptați să primiți amenzi usturătoare. Acestea pot ajunge chiar și la suma de 1500 de lei.
Care sunt orele ce trebuie respectate cu strictețe
Potrivit Legii 61/1991, persoanele care locuiesc la bloc trebuie să fie foarte atente și să respecte anumite intervale orare. Astfel, ziua între orele 13.00 – 14.00 și noaptea între 22.00 – 08.00 sunteți obligați să faceți liniște.
Nu dați muzica la maxim, nu folosiți aparate care să facă zgomot, nu vorbiți tare, pentru că orice zgomot este considerat încălcare a legii. În plus, dacă vreți să dați petreceri, aveți grijă să nu vă deranjați vecinii, pentru că altfel veți plăti.
Amenzile încep de la 500 de lei
Persoanele care nu vor ține cont de regulile blocului, vor suporta sancțiuni. E vorba de amenzi care sunt cuprinse între 500-1500 de lei. Dacă vi se golește portofelul și nu vă potoliți, atunci se pot lua și alte măsuri. Veți primi sancțiuni mai mari, dar se poate ajunge și la intervenția oamenilor legii.
Pentru a trăi liniștiți la bloc, anunțați vecinii dacă vreți să vă chemați prietenii la o petrecere pe cinste, dar în orele de liniște dați volumul la minim. În intervalele de liniște, nu întreprindeți activități care implică zgomot și veți trăi frumos alături și fără nici un fel de alte probleme.
Ce spune legea
„Organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban, sunt interzise”, se arată în Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Sursă foto: ad-avocat.ro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook
- Duminică. Zodii care își dau demisia anul acesta. Nu se mai simt apreciate la locul de muncă
- Fenomen ciudat pe litoralul românesc. Nu s-a mai văzut așa ceva
- La 5 ani de la pandemia COVID-19, o nouă pandemie amenință omenirea. Ce este metapneumovirusul, boala care ...
- Studiu: Care sunt cele mai detestate ţări din lume, potrivit unui studiu
- Victorie pentru Călin Georgescu. Decizia CCR, „ o lovitură de stat strigătoare la cer”
- Asia Express, Proba care a făcut pe Anca Țurcașiu să țipe de frică:„Să mor eu dacă pot să facă asta! Nu pot...
- România își consolidează apărarea cu noi sisteme Patriot
- Ultima apariție a Ronei Hartner. Își pregătise deja locul de veci
- Vedetele din România care au cancer la colon. Ce simptome au avut: 'Totul a început de la o ciorbă'
- Ce înseamnă când visezi păduchi - Interpretarea și semnificațiile viselor
- Ianuarie deschide Portalul Schimbării: Cum să atragi fericirea în viața ta. Cele 10 legi după ...