Ancheta din cazul tezaurului dacic furat duce spre România. Se suspectează implicarea Hells Angels, grupare cunoscută în toată lumea

Șapte persoane au fost reținute până acum în cazul tezaurului dacic, furat în luna ianuarie de la Muzeul Drents din Olanda. Autoritățile anchetează furtul și încearcă să dea de urma coifului de la Coțofenești și a brățărilor dispărute. Între timp, o ancheta a postului de televiziune RTL Nieuws a scos la iveală o ipoteză șocantă: furtul ar fi fost comandat de cineva din lumea interlopă românească.
Mai exact, surse apropiate anchetei ar fi declarat jurnaliștilor că atât coiful dacic, cât și brățările, ar fi folosite drept monedă de schimb pentru a evita o condamnare penală a unui infractor român. Tezaurul dacic furat nu ar fi fost topit, ci ar fi ținut undeva în apropiere de Heerhugowaard.
„Indiciile că coiful nu a fost topit sunt tot mai numeroase. Probabil e undeva lângă Heerhugowaard, înfășurat într-un prosop”, au aflat jurnaliștii de la o sursă apropiată anchetei poliției.
De asemenea, suspecții ar fi fost recrutați cu sprijinul bandei Hardliners, afirmă surse apropiate investigației.
„Li s-au promis 15.000 de euro de persoană”, potrivit unei surse din anturajul infracțional. Unul dintre ei ar fi fost un aspirant la statutul de membru în gruparea motociclistă.
Autoritățile olandeze au refuzat să confirme că cel care a comandat jaful a fost un român.
„Nu avem nimic de spus cu privire la existența sau nu a unui client. Prin urmare, lăsăm sugestiile și afirmațiile, bazate pe surse, în întregime la latitudinea dumneavoastră”, au transmis oficialii olandezi din cadrul anchetei.
„Este un caz atât de sensibil. Dacă Olanda vorbește despre un client român, izbucnește imediat o dispută diplomatică”, a declarat sursa RTL Nieuws.
În ceea ce privește gruparea care ar fi contractat hoții, aceasta este bănuită a fi Hardliners, o bandă de motocicliști înființată în 2019, în închisoare, de către conducerea Hells Angels din Haarlem. Acest lucru s-a întâmplat cu o zi înainte ca Hells Angels să fie interziși. Noul club de motocicliști va avea în curând 22 de filiale. În 2024, acest club de motocicliști a fost, de asemenea, interzis.
Gruparea Hells Angels a apărut în atenția publicului român în 2021. La momentul respectiv, Alex Bodi a fost investigat de DIICOT pentru trafic de carne vie și suspectat că trimitea femei în bordeluri din Europa. Rolul lui ar fi fost să le transporte în destinațiile stabilite. Practic, în atenția DIICOT era o rețea de corupție și activități ilegale din Craiova.
Ancheta s-a complicat la momentul respectiv, atunci când în „schemă” a apărut și temuta grupare Hells Angels, implicată și ea în activitate. Sindicatul internațional Hells Angels, așa cum este numit de autoritățile internaționale, se ocupă, printre altele, cu trafic de carne vie, trafic de droguri și șantaj, dar și crime violente.
De asemenea, Rețete și Vedete detalia la un moment dat și prietenia dintre Alex Bodi și Necati Arabati, cunoscut ca fiind interlop de temut și membru de seamă al grupării Hells Angels din Turcia.
Anul trecut, Alex Bodi a fost surprins în Dubai alături de Necati Arabaci.
„Experții în crimă organizată spun că atunci când figuri precum Bodi și Arabaci sunt puse în același context, acest lucru înseamnă de obicei o evoluție în propriile lor imperii”, nota la acel moment un documentar realizat de către Diabolical TV.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook