Simona Ionescu / Redactor Șef

Anchetat de procurori, Dan Tudorache anunță că se retrage din PSD

Anchetat de procurori, Dan Tudorache anunță că se retrage din PSD
În urmă cu puțin timp, fostul primar al Sectorului 1 și-a anunțat pe Facebook decizia de a părăsi partidul.

„În lumina evenimentelor recente, am luat decizia de a mă suspenda din PSD.

Sunt nevinovat și sper ca Justiția să facă lumină cât mai repede în acest dosar.

Nu doresc să pun în pericol șansele reale de câștigare a alegerilor parlamentare, pe care le are partidul al cărui membru sunt de peste 20 de ani și în slujba căruia mi-am pus toată activitatea politică.

Până la sfârșitul anului, atribuțiile de președinte PSD Sector 1 vor fi preluate de președintele executiv”.

Așadar, după ancheta procurorilor DNA, care au suspiciuni rezonabile că Daniel Tudorache a comis acte de corupție, începând cu anul 2008, a înregistrat primul efect: pe lista PSD de la alegerile parlamentare din 6 decembrie s-a mai creat un loc eligibil prin retragerea lui Tudorache.

Reamintim că Daniel Tudorache este cercetat penal de procurorii DNA pentru trafic de influență și spălare a banilor, procurorii stabilind ca acesta să plătească o cauțiune de 1 milion de euro. Conform DNA, în perioada 2008-2018, Daniel Tudorache ar fi beneficiat de sume de bani disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale și ar fi apelat la soția și menajera sa pentru a ascunde bani obținuți ilicit.

Fostul primar Tudorache trebuie să plătească procurorilor 1 milion de euro într-o săptămână, altfel va veni propunerea de arestare.

Mai există un alt dosar în care este cercetat Daniel Tudoarache. El vizează achizițiile de tablete pentru școala online a copiilor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Rețetă pentru zilele de dezlegare la pește

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre