Simona Ionescu / Redactor Șef

Andrea Bocelli, moment emoționant pe scenă cu fiul său. Toți cei trei copii i-au moștenit talentul

Andrea Bocelli, moment emoționant pe scenă cu fiul său. Toți cei trei copii i-au moștenit talentul
Cei trei copii ai celebrului tenor italian Andrea Bocelli au moștenit talentul tatălui lor, căci toți trei au voci senzaționale și profesează în muzică. Cântărețul a avut parte de un moment extrem de emoționant pe scenă, alături de fiul său Matteo, cu care a susținut un duet.

Andrea Bocelli , în vârstă de 65 de ani, a trăit un moment emoționant pe scenă, alături de fiul său mijlociu, Matteo. Totul s-a întâmplat în cadrul unui concert din Chile din luna martie a acestui an.

Andrea Bocelli are trei copii. Cei doi băieți ai săi, Amos, în vârstă de 29 de ani și Matteo, 26 de ani, sunt din prima căsătorie cu Enrica Cenzatti. 

Andrea Bocelli are trei copii
Sursa foto: Facebook

Fiica tenorului, Virginia, acum în vârstă de 12 ani, s-a născut din relația acestuia cu Veronica Berti, cu care Bocelli s-a și căsătorit în anul 2014. Vorbind despre familia sa, de care este tare mândru, căci toți copiii săi i-au moștenit talentul vocal, Andrea Bocelli mărturisea că muzica este parte integrantă în viața sa. 

Andrea Bocelli a lansat album de Crăciun, alături de doi dintre copiii săi 

„Stăm în jurul unui pian cu aceeași frecvență zilnică cu care stăm în jurul mesei noastre din bucătărie. Acestea sunt momente frumoase pe care le împărtășim împreună ca familie atât în casă, cât și pe scenă.”

Andrea Bocelli
Tenorul Andrea Bocelli este căsătorit din 2014 cu Veronica Berti
Sursa foto: Facebook

În plus față de a fi tatăl lor, Andrea a colaborat cu copiii săi și în călătoriile lor muzicale. Ca trio, Andrea, Matteo și Virginia au lansat albumul de Crăciun din 2022, „Un Crăciun în Familie”, după mai multe interpretări comune în anii anteriori.

Amos Bocelli, licențiat în inginerie aerospațială și pian 

Amos este cel mai mare dintre copiii celebrului artist. Deși Andrea a afirmat că fiul său mai mare are „o minte mai degrabă științifică”, Amos duce mai departe totuși moștenirea muzicală de la tatăl său. În 2013, Amos l-a însoțit pe marele tenor la Festivalul de Muzică Sanremo.

Deși a moștenit talentul muzical al tenorului, Amos este pasionat de inginerie spațială
Sursa foto: Facebook

A primit o diplomă de licență în pian de la Institutul de Studii Muzicale Luigi Boccherini. În plus față de licență, Amos a obținut și diplome de licență și de master în inginerie de la Universitatea din Pisa și urmărește o carieră în ingineria aerospațială.

Matteo Bocelli este cântăreț și a colaborat inclusiv cu Ed Sheeran

În ciuda abilităților sale muzicale – inclusiv studiul pianului la o școală locală de muzică și interpretarea vocală la Institutul de Studii Muzicale Luigi Boccherini din Toscana, Italia – Matteo inițial nu era sigur dacă dorea să urmeze o carieră muzicală. Totuși, tânărul și-a făcut debutul pe când avea 18 ani, la Coloseumul din Roma unde a cântat „Verdi”. 

Matteo Bocelli și-a construit o carieră muzicală ce se îndreaptă rapid spre culmile succesului
Sursa foto: Facebook

Matteo și-a lansat albumul de debut solo pe 22 septembrie 2023, chiar de ziua tatălui său. „Este destul de amuzant – jur că nu am ales data. A fost stabilită de casa de discuri”, a spus el înainte de lansare, adăugând că este „un cadou bun” pentru tatăl său. Unul dintre cântece este o colaborare cu Ed Sheeran, numit „Chasing Stars”. 

Virginia Bocelli a crescut cântând muzică de operă 

Virginia Bocelli, în vârstă de 12 ani, este singura fiică a tenorului. Și-a făcut debutul muzical în decembrie 2020, la doar 8 ani, atunci când a cântat “Hallelujah”, piesa lui Leonard Cohen, alături de tatăl ei, într-o transmisiune live de Crăciun. 

Micuța Virginia și-a făcut debutul muzical la vârsta de 8 ani
Sursa foto: Facebook

În noiembrie 2022, cea mai tânără dintre copiii Bocelli și-a amintit despre copilăria ei într-un interviu pentru San Francisco Magazine. Virginia a spus că nu își putea aminti momentul în care l-a auzit pe tatăl său cântând pentru prima dată, dar își amintea că, încă din copilărie, îl asculta cântând „toată ziua în jurul casei”. Ea a adăugat: „Acest lucru m-a influențat să cânt și eu toată ziua în jurul casei, dar nu cântam cântece tipice pentru copii. În schimb, cântam arii din operă!”

Matteo și Andrea Bocelli, moment de colecție pe scenă în Chile 

În luna martie a acestui an, Andrea Bocelli a susținut un concert pe scenă în cadrul unui festival din Chile. Un moment cu adevărat special a fost acela când Matteo a urcat pe scenă și a cântat alături de tatăl său piesa lui Ed Sheran ”Perfect”. 

Matteo Bocelli a cântat în engleză, iar Andrea Bocelli a preluat piesa de la jumătate în italiană. Ultima strofă a piesei a fost cântată de tată și fiu la unison, în limba italiană. Momentul celor doi, precum și întregul concert, au strâns aproape 7 milioane de vizualizări pe YouTube, într-o lună. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre