Simona Ionescu / Redactor Șef

Andreea Tonciu și familia ei, amenințate cu grenadă. Se caută pe camere cine a pus-o la ușă. Anunțul Poliției. Update

Andreea Tonciu și familia ei, amenințate cu grenadă. Se caută pe camere cine a pus-o la ușă. Anunțul Poliției. Update
O alertă a fost declanșată pe o stradă din Sectorul 3 din București după ce o grenadă a fost găsită în dreptul casei mamei Andreei Tonciu. Proiectilul a fost descoperit de sora vedetei. Fără să stea mult pe gânduri, aceasta a pus mâna pe proiectil și l-a aruncat în stradă.

Update.

Poliția a făcut un anunț în legătură cu sesizarea primită de la familia Andreei Tonciu. Grenada găsită în fața vilei în care locuiește familia Tonciu, situată în Sectorul 3, nu ar fi avut încărcătură la momentul în care a fost legată de clanța porții. De asemenea, surse din anchetă susțin că aceasta ar fi fost pusă pentru intimidare. Dispozitivul a fost ridicat de pirotehniști pentru alte verificări și se continuă căutarea celor care au pus grenada pe poarta familiei Andreei Tonciu.

Știrea inițală: Andreea Tonciu și familia ei, amenințate cu grenadă

Geniștii și pirotehniștii ajunși la fața locului, miercuri, au restricționat circulația, după ce Andreea Tonciu și familia ei au fost amenințate cu o grenadă. Proiectilul fusese legat de clanța ușii mamei vedetei. În timpul măsurilor de securizare a zonei, elevii și profesorii de la o școală din apropiere au fost evacuați.

Strada pe care locuiește familia Andreei Tonciu a fost închisă, iar lumea evacuată (Antena 3 CNN)

Grenada a fost găsită pe clanța ușii casei marți seară, în jurul orei 23:00, de către sora Andreei Tonciu, care a aruncat-o în stradă, potrivit surselor Știrilor PRO TV.

Andreea Tonciu și familia ei, atacate cu o grenadă

„La ora 11 a venit, era o grenadă legată de poartă, de mânerul porții cu o sârmuliță. Am vorbit cu băieții și au spus că este într-adevăr o grenadă. Deci nu e joacă. Eu nu m-am certat cu nimeni în viața mea. Soția, la fel, copiii, nici atât. Nu știu de unde poate să fie. O glumă foarte proastă, dar e proastă, proastă.

Vă dați seama, dacă nu venea fiică-mea acasă, dimineață deschideam ușa și exploda aia. Era cu o sârmă legată de un inel și cu o sârmă de mânerul ușii. Cum apăsam mânerul porții, exploda”, a declarat tatăl Andreei Tonciu pentru Antena 3 CNN.

Grenada, semnalată la 112, a doua zi

După ce marți seara sora Andreei Tonciu a azvârlit grenada în stradă, abia a doua zi, un trecător a alertat autoritățile, după ce a văzut proiectilul pe jos.Dacă ar fi avut încărcătură, grenada ar fi explodat atunci când s-a izbit de asfalt. Totuși, oamenii nu știu acest lucru și panica s-a creat.

Grenada prinsă de clanța ușii a fost aruncată în stradă de sora Andreei Tonciu. Un trecător a sunat la 112 a doua zi (Antena 3 CNN)

Polițiștii din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au ridicat dispozitivul și continuă cercetările pentru descoperirea celor care au pus grenada la ușa familiei Tonciu. Le e de ajutor faptul că în zonă sunt camere de supraveghere, astfel că cei implicați nu prea au șanse să scape neprinși.

Polițiștii vizionează imaginile camerelor de supraveghere din zonă

Potrivit Poliției Capitalei, Secția 12 Poliție a fost sesizată miercuri dimineață, prin sistemul 112, cu privire la prezența unui proiectil pe trotuar, în dreptul unui imobil din Sectorul 3. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au confirmat existența dispozitivului, luând măsura restricționării traficului și evacuării școlii din proximitate.

Cei de la Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au ridicat dispozitivul și au asigurat că nu prezintă vreun pericol. Cercetările în acest caz care le implică pe Andreea Tonciu și pe familia ei, continuă pentru descoperirea autorilor faptei.

Sursa foto: Antena 3 CNN (capturi video), Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre