Simona Ionescu / Redactor Șef

Ea e angajata care-l scărpina pe spate pe Robert de Niro. Iubita actorului, reacție dură în timpul procesului: „Avea o intimitate imaginară cu el”

Ea e angajata care-l scărpina pe spate pe Robert de Niro. Iubita actorului, reacție dură în timpul procesului: „Avea o intimitate imaginară cu el”
Procesul în care Robert de Niro este acuzat de hărțuire și bulling de către fosta lui asistentă a ținut paginile ziarelor de peste ocean toată săptămâna trecută. La ultima ședință s-au făcut declarații, iar iubita actorului, Tiffany Chen (45 de ani), a criticat-o dur pe fosta asistentă a actorului.

De Niro, în vârstă de 80 de ani, este dat în judecată de Graham Chase Robinson pentru o presupusă discriminare de gen în timp ce lucra la compania starului de cinema Canal Productions, în perioada 2008-2019. Fosta angajată îi cere 12 milioane de dolari. Procesul a fost intentat în urmă cu patru ani, la scurt timp după ce De Niro a dat-o în judecată pentru utilizarea abuzivă a conturilor companiei.

 În ultima ședință de săptămâna trecută, Tiffany Chen a luat atitudine față de acuzațiile aduse iubitului ei pentru a o mustra pe fosta angajată Graham Chase Robinson. Ea a susținut că această asistentă trăia o „intimitate imaginară” cu marele actor, câștigător al Oscarului.

Asistenta, concediată la presiunea iubitei lui De Niro

În cea de-a patra zi a procesului, joi, Chen a recunoscut că l-a presat pe De Niro să o concedieze pe Graham Robinson după ce relația lor s-a înrăutățit din cauza unor probleme, inclusiv catering cu avionul său privat și renovări la casa lor din Manhattan.

Mărturia ei a venit după ce o serie de e-mailuri ostile și schimburi de mesaje între Chen, Robinson și De Niro au fost arătate juriului cu câteva zile înainte, inclusiv un e-mail de la ora 2 dimineața de la Chen către actor spunând: „Dacă o păstrezi (Robinson), tu și cu mine vom avea probleme”.

De Niro, fotografiat părăsind tribunalul după ce a depus mărturie, este acuzat că și-a umilit asistenta Chase Robinson. Aceasta (fotografiată tot la ieșirea din tribunal) susține că De Niro a tratat-o ca pe „soția lui de birou” . Sursa: Daily Mail

Robinson a început să lucreze pentru De Niro în 2008 ca asistentă și, în cele din urmă, a ajuns în funcția de vicepreședinte al companiei Canal Productions. S-a arătat că avea un salariu de 300.000 de dolari când a demisionat în aprilie 2019.

Ostilitatea lui Chen față de Robinson a fost pe deplin arătată în mărturia ei, care a văzut-o comparând-o pe fosta asistentă cu personajul principal al hitului din 1992 „Single White Female”, relatează The Independent. Aceasta a inclus și faptul că Chen a descris-o pe Robinson ca fiind „obsesivă, psihotică și periculoasă”.

Conținutul mesajelor dintre cei trei a fost dezvăluit instanței

În timpul procesului, atât De Niro cât și iubita sa Chen, au devenit vizibil furioși când au văzut că schimburile de mesaje personale au fost dezvăluite instanței. Acest fapt a venit pe fondul întrebării adresate lui Chen dacă i-a dat un ultimatum lui De Niro să o concedieze pe Robinson în 2018, cu un an înainte de a demisiona. În mesaj, iubita îi scria actorului:

„Nu voi fi fericită până când nu-mi spui că ești în căutarea unui înlocuitor. Să o țin în preajmă este doar o palmă peste față.”

Întrebată dacă a scris textul, ea a răspuns: „Da, l-am scris”.

Instanța a auzit că relația lor s-a deteriorat după ce De Niro și Chen s-au mutat într-o casă nouă în 2018, în același an în care De Niro s-a separat de fosta sa soție, Grace Hightower.

Într-un alt mesaj, Chen îi scria lui De Niro: „Sentimentul ei de îndreptățire provine din această intimitate imaginară pe care o are cu tine. Ea crede că este soția ta și a decis să fie doamna casei.”

Robert de Niro, 80 de ani și Tiffany Chen, 45 de ani. S-au cunoscut în 2015 pe platourile de filmare. Foto: New York Post

Ce a povestit asistenta că îi făcea De Niro

În procesul intentat de ea, asistenta Robinson a susținut că De Niro a înjosit-o dându-i sarcini umile. I-a cerut să îl scarpine pe spate și a susținut că nu a fost plătită la fel de mult ca un angajat de sex masculin despre care credea că are responsabilități similare.

Robert de Niro a mărturisit în proces că Robinson a cerut să fie plătită la fel de mult ca antrenorul său de lungă durată, pe care însă l-a refuzat deși „a călătorit cu mine timp de 40 de ani, și-a părăsit familia pentru a fi cu mine pentru perioade lungi de timp”. El a spus: «Ea este geloasă pe el».

Asistenta a susținut în fața instanței că De Niro a tratat-o ca pe o „soție de la birou” și a obligat-o să îndeplinească sarcini umile, inclusiv spălarea așternuturilor și scărpinatul pe spate.

Starul de la Hollywood a ascultat și, în fața unei săli de judecată plină, și-a privit fosta angajată despre care susține că l-a furat și a tunat: „Să vă fie rușine, Chase Robinson!”. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre