Simona Ionescu / Redactor Șef

Angelina Jolie, alături de femeile din Afganistan. Cum le ajută vedeta

Angelina Jolie, alături de femeile din Afganistan. Cum le ajută vedeta
Frumoasa Angelina Jolie le-a întins o mână de ajutor femeilor din Afganistan. Ce a făcut artista recent.

Pledează pentru cauza femeilor năpăstuite din Afganistan. Angelina Jolie este alături de acestea și le oferă sprijin.

Angelina Jolie, alături de femeile din Afganistan. Cum le ajută vedeta

Înduioșată de situația dezastruoasă a femeilor din Afganistan, Angelina Jolie a luat atitudine. Actrița și regizoarea și-a făcut un cont pe Instagram, unde pledează pentru cauza acestora. Potrivit BBC, aceasta a făcut publică recent și scrisoarea unei adolescente. Tânăra a explicat cât de speriată este privind viitorul, după ce talibanii au preluat controlul asupra țării. „Înainte de venirea talibanilor, cu toții aveam drepturi. Acum suntem din nou prizoniere”, se arată în scrisoare.

Prima postare a vedetei a avut 5 milioane de urmăritori

Angelina a făcut prima postare, care a strâns aproape 5 milioane de urmăritori. ”Chiar în aceste momente, poporul afgan își pierde dreptul de a comunica pe social media și de a se exprima liber. Așa încât m-am alăturat Instagramului pentru a le distribui poveștile și pentru ca vocile celor care luptă pentru drepturile omului peste tot în lume să fie auzite”, a afirmat Angelina.

Vedeta a fost în Afganistan în anul 2021

De ani buni, Angelina Jolie s-a dedicat acțiunilor caritabile și misionare. Aceasta a vorbit și despre momentul în care a vizitat Afganistanul în 2001, perioada în care au avut loc atentatele din New York. Artista a stat în această țară două săptămâni după atentatele din 11 septembrie. Atunci s-a întâlnit cu mulți refugiați care încercau să scape de talibani și a spus că i se face rău doar dacă ar mai vedea asemenea imagini.

Angelina a criticat eșecul misiunii din Afganistan

Pe de altă parte, Angelina Jolie a criticat eșecul de neînțeles al misiunii din Afganistan. „Să cheltuiești atâția bani și atâta timp, să ai atâta vărsare de sânge și să pierzi atâtea vieți ca să ajungi aici… Este un eșec aproape imposibil de înțeles”, a scris Angelina Jolie. Și această postare a reușit să strângă până în acest moment aproape 2 milioane de aprecieri.

Sursă foto: RFI, Instagram

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre