Simona Ionescu / Redactor Șef

Anghel Iordănescu a declarat război Parlamentului. Are aliați

Anghel Iordănescu a declarat război Parlamentului. Are aliați
Anghel Iordănescu (70 de ani), unul dintre cei mai valoroși antrenori ai României, a decis să-i dea în judecată pe aleșii poporului. Iar motivele lui sunt întemeiate. Astfel încât a pornit în luptă cu aliați puternici.  

Cunoscutul antrenor Anghel Iordănescu a declarat război Parlamentului, „generalul” având ca scop recuperarea pensiei speciale. Uriașa pensie a primit-o după ce a bifat două mandate de senator, în perioada 2004-2008, respectiv 2008-2012. Inițial, el a fost ales pe listele PSD în circumscripția electorală Ilfov. Din 2009, Iordănescu și-a dat demisia din Partidul Social Democrat și a activat în băncile Senatului din postura de „independent”.

Conform unor surse, Iordănescu încasa lunar suma de 120.000 de lei, sumă cumulată din două pensii speciale. Anghel Iordănescu a făcut parte dintr-o listă de 827 de foști parlamentari, care au beneficiat de acest „premiu” lunar. Așa cum se știe, din luna martie a acestui an, pe baza unui act normativ, pensiile speciale au fost desființate. Decizia l-a luat prin surprindere pe fostul antrenor, care nu a pregetat și a luat măsuri rapide, la fel ca și alți foști demnitari.

Anghel Iordănescu a declarat război Parlamentului

Anghel Iordănescu a intentat deja un proces Parlamentului României, alături și de Victor Babiuc, fost ministru al MapN și de fostul Ministru de Finanțe, actualul prim-vicepreședinte BNR- Florin Georgescu, susține playsport.ro.

Iar cei doi nu sunt singurii nemulțumiți. Petre Daea, Nicolae Bacalbașa, Victor Socaciu, Anghel Stanciu, Ion Solcanu, Doru Ioan Tărăcilă (PSD), Victor Paul Dobre, Puiu Hasotti, Ion Ariton și Ioan Oltean sunt „aliați” de nădejde în procesul menit să le aducă înapoi în conturi, lunar, pensiile speciale. Potrivit sursei citate, sute de foști senatori, deputați, miniștri, indiferent de culoarea politică, au acționat și au deschis procese pentru a-și recupera pensiile.

În discuție sunt și pensiile magistraților care ajung și la 20.000 de lei lunar. Ministrul Justiței, Stelian Ion (USR-PLUS) a spus că se analizează și se lucrează la un proiect de regândire a acestor pensii speciale.

Iordănescu, un senator tăcut

Conform cdep.ro, în perioada 2004 – 2008, fostul antrenor de la Steaua și Rapid a avut doar trei inițiative legislative. Două  au fost respinse definitiv, iar una a fost retrasă de către Senat. În al doilea mandat, 2008 – 2012, Anghel Iordănescu a fost mai activ.

El a inițiat 16 proiecte legislative. Dintre acestea, trei au fost adoptate. Este vorba de „modificarea Ordonanței Guvernamentale 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare”, Legea 53/2013, privind „instituirea Zilei Române” și Legea 176/2013, pentru „modificarea și completarea Legii 299 din 13.11.2007 privind sprijunul acordat românilor de pretutindeni”.

Altă belea: și animalele au coronavirus. Ce au descoperit cercetătorii

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre