Simona Ionescu / Redactor Șef

Anunț de ultimă oră. Se dau prime de vacanță. Cine sunt românii norocoși

Anunț de ultimă oră. Se dau prime de vacanță. Cine sunt românii norocoși
Pe lângă primele de Paște și Crăciun și vouchere de vacanță, există o categorie de români care primesc și prime de vacanță. Iată cine sunt aceștia.

Valoarea primei de vacanță este de 3073 lei brut și în avans românii vor primi suma de 2200 de lei.

Angajații care vor primi prime de vacanță sunt cei care lucrează la companii cu rezultate financiare extraordinare. Pentru salariații beneficiari ai contractului colectiv de muncă de pe platforma Industrială Mioveni, prima de vacanță se dă celor care intră în concediu între 31 iulie – 9 august.

Aceștia vor primi un avans de 2200 de lei, marți 25 iulie, iar pe 10 august se va face lichidarea plății. Prime de vacanță vor primi și cei de la Dacia, care în anul 2021 a avut vânzări cu 3,1% mai multe față de anul trecut, cele mai vândute modele fiind Duster și Sandero. Dacia este lider de piață în Maroc, iar în Germania se află pe locul 10.

Prime de vacanță și pentru angajații din trupul Renault

Chiar dacă a înregistrat anul trecut pierderi de 700 milioane de euro la nivel global și mai marii Renault dau prime de vacanță angajaților. Renault Group are reprezentanțe în 130 de ţări şi are peste 111.000 de salariaţi. Anul trecut, grupul a vândut 2,1 milioane de vehicule.

Românii primesc prime de vacanță

Tot în 2022 Renault Group a făcut o rambursare anticipată de 1 miliard de euro și a returnat 1 miliard de euro pentru rambursarea anuală obligatorie a împrumutului unui pool bancar care beneficiază de garanţia statului francez (PGE). În plus, peste 95.000 de angajați au avut câte șase acțiuni gratuite.

Profesorii vor primi vouchere de 1500 de lei

Potrivit lui Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, profesorii vor primi vouchere de 1.500 de lei până la data de 15 iulie, conform ordonanței de urgență nr. 58 din 12 iunie. Acesta a mai spus că profesorii nu trebuie să completeze nici o cerere pentru prima didactică.

Liderul sindical susține că Ministerul Educației trebuie să preia baza de date din EduSal și să o transfere Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Vor beneficia de această primă doar cei aflați în activitate în anul școlar 2022-2023.

„Nu trebuie să completeze salariatul ceva”

„Nu trebuie să completeze nimic. Ceea ce circulă în momentul de față este o greșeală. Ordonanța de urgență specifică foarte clar: listele cu beneficiarii sunt înaintate de unitățile de învățământ și inspectoratele școlare către minister (Ministerul Educației – n.red), iar ministerul dă mai departe către MIPE (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – n.red). Nu trebuie să completeze salariatul ceva. Salariatul n-are niciun termen. (…)”, a precizat Marius Nistor pentru Edupedu.ro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre