Simona Ionescu / Redactor Șef

Aparatul de aer condiționat vă arde la buzunare? Iată câteva trucuri pentru ca factura să nu sară în aer

Aparatul de aer condiționat vă arde la buzunare? Iată câteva trucuri pentru ca factura să nu sară în aer
În zilele toride de vară, aparatele de aer condiționat sunt o binecuvântare, oferindu-vă confortul necesar. Însă utilizarea lor duce de cele mai multe ori la creșterii facturii.

Există însă metode care vă ajută să vă simțiți în propria locuință, dar să aveți și bani în portofel. Iată ce trebuie să faceți.

Potrivit specialiștilor, cu cât temperatura pe care o setați este mai mică, cu atât aparatul va funcționa mai mult ca să mențină această temperatură. Adică va consuma mult mai multă energie electrică.

De asemenea, trebuie să țineți seamă de faptul că o diferență mare între temperatura din casă și cea de afară va face ca aerul condiționat să consume mai mult. E foarte important să aveți și casa izolată foarte bine, în caz contrar aerul rece se va scurge foarte ușor în exterior. Și de aici, consumul de mult mai multă energie.

Mențineți o diferență de doar câteva grade între interior și exterior

Pentru ca factura de energie să nu sară în aer, specialiștii vă recomandă să setați temperatura la un nivel nu foarte scăzut. Câteva grade diferență între interior și exterior sunt exact ce aveți nevoie pentru a vă rămâne și bani pentru vacanța de vară. Trebuie să fiți atenți că la fiecare aparat de aer condiționat există și opțiuni de economisire, care ajustează automat setările pentru economisirea energiei.

Atenție la igienizarea aerului condiționat

Utilizați jaluzele și perdele

La fel de important pentru a avea răcoare în casă și a reduce consumul de energie prin pornirea aerului condiționat este să folosiți perdele din materiale cât mai naturale. De asemenea, când afară căldura devine sufocantă trageți jaluzelele. Nu uitați ca întotdeauna să întrețineți așa cum trebuie aerul condiționat și să-i schimbați filtrele.

Aerul condiționat poate fi periculos pentru sănătate

Dacă aparatul condiționat nu este igienizat perfect, umezeala acumulată din cauza condensului care apare când circulă aerul rece este un mediu propice de creștere a fungilor și bacteriilor. Iar de aici până la apariția unor boli de plămâni nu mai e decât un pas. Lângă aerul condiționat nu trebuie niciodată depuse substanțe chimice care se pot răspândi în mediul înconjurător.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre