Simona Ionescu / Redactor Șef

Arde vila din care a fost dat afară Irinel Columbeau. Focul a reizbucnit. Nu se știe cine e proprietar acum

Arde vila din care a fost dat afară Irinel Columbeau. Focul a reizbucnit. Nu se știe cine e proprietar acum
Pompierii intervin pentru stingerea incendiului izbucnit la fosta vilă din Izvorani a lui Irinel Columbeanu.

Flăcările se manifestă pe toată suprafața casei, spun oameni din vecinătatea proprietății.

Pompierii au acționat la fața locului cu 10 autospeciale. Nu sunt persoane rănite, spun aceștia.

După mai multe ore, focul a fost stins, inclusiv cu apă din lacul Snagov. Pompierii s-au retras, dar,din păcate, după vreo oră, când întunericul se lăsase demult, incendiul a reizbucnit, iar în acest moment (ora 19.30) arde acoperișul. Acest lucru face greoaie intervenția, fiindcă acoperișul de lemn se poate prăbuși oricând.

Comunicatul transmis de Comandamentul Pompierilor, în jurul orelor 16.00, informează:

Incendiu la o vila P+1 in Izvorani, str. Jandarmeriei. Suprafata pe care se manifesta incendiul este de aprox 1000 mp. Alertate in total 10 autosp de stingere si 2 autoscari. Nu sunt informatii privind persoane ranite.

Incendiul s-a extins de la subsol catre parter si etaj. Se actioneaza circular, pe toate laturile cladirii”.

În „palatul de la Izvorani”, existau tablouri, sculpturi și o frescă ale lui Sabin Bălașa, pe lângă opere de artă ale altor mari artiști, dar și picturi ale Annei Lesko, iubita lui Irinel dinaintea Monicăi Gabor.

Ancheta ulterioară a pompierilor și polițiștilor vor stabili dacă operele de valoare rămase în vilă la momentul confiscării sunt încă acolo, au fost distruse de foc sau dacă fresca și sculpurile pot fi restaurate.

Nu se știe cine este proprietarul vilei la acest moment, banca refuzând să dezvăluie identitatea celui care a cumpărat-o după ce Irinel Columbeanu a fost executat silit.

Necazurile lui Columbeanu au început după ce a pierdut un proces cu o bancă ce i-a acordat un împrumut de şapte milioane de euro, pentru dezvoltarea afacerii cu cimentul „Columbenit”. Executorii i-au luat atunci aproximativ 170.000 de metri pătraţi de teren, în contul creditelor restante.

Irinel Columbeanu, care, în trecut avea o avere estimată la 60 de milioane de euro, și se îmbrăca numai de la marile case de modă, a ajuns în 10 ani, falit.  El a pierdut vila de lux de la Izvorani, a trebuit să își vândă Bentley-ul, în urma unei manevre financiare neinspirate de anul trecut. Fostul milionar a făcut în trecut un împrumut de 5,5 milioane de euro, ajungând să fier executat silit de bancă, după ce nu și-a mai achitat datoriile.

Din toamna anului trecut, Irinel Columbeanu s-a mutat cu chirie în Cartierul Cosmopolis, aflat în apropierea Bucureştiului, alături de Oana, iubita mai tinerică decât el. Afaceristul şi-a închiriat un apartament cu două camere şi şi-a cumpărat un Opel la mâna a doua, situaţie oarecum stânjenitoare pentru un afacerist care în 2007 figura în topul bogătaşilor cu o avere de 70 de milioane de euro. Din cauza datoriilor la bănci, acestuia i-au fost executate toate bunurile, inclusiv vila de la Izvorani, estimată la aproximativ 400.000 de euro.

Cum și unde petrece weekendul Irinel Columbeanu, după ce a tocat averea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre