Simona Ionescu / Redactor Șef

Arestat din cauza unei melodii. Ce piesă a trimis un DJ la răcoare

Arestat din cauza unei melodii. Ce piesă a trimis un DJ la răcoare
Un DJ din Crimeea a fost arestat de ruși pentru că a pus într-un bar o melodie dedicată eroilor regimentului Azov.  

Arestat din cauza unei melodii. Incidentul a avut loc într-un oraș din regiunea estică a peninsulei anexate de Rusia. Este vorba despre melodia patriotică ucraineană „Wild Field” interpretată de rapperul Yarmak.

Cântecul a fost pus de un DJ într-un bar din Crimeea, iar de aici s-a declanșat un adevărat conflict cu final nefericit pentru cel care se ocupa de muzica din acel club.

Bărbatul a declarat că melodia a fost o dedicație cerută de un client din bar și că nu avea idee nici despre versuri, nici despre conținutul videoclipului. Persoana care a cerut dedicația a declarat că a solicitat o melodie în ucraineană și că a plătit pentru aceasta. Ulterior, pe internet au apărut dovezi că el are poziții active pro-ucrainene.

DJ-ul a fost arestat pentru 10 zile

Versurile piesei vorbesc despre război, Regimentul Azov și agresiunea rusă și promovează rezistența ucraineană împotriva armatei ruse.

Filmările publicate arată că unii dintre invitați nu erau împotriva unei astfel de melodii, aceștia fiind, cel mai probabil, ucraineni din Crimeea. Cu toate acestea, turiştii ruşi s-au plâns pe reţelele de socializare, iar administraţia de ocupaţie a peninsulei s-a „conformat”: a fabricat un dosar împotriva DJ-ului şi l-a condamnat la 10 zile de arest.

Pe rețelele de socializare, rușii se arată surprinși că ucrainenii de pe teritoriul Crimeei, în ciuda persecuției autorităților de ocupație ruse, susțin în continuare Ucraina prin toate mijloacele, scrie ziare.com

În Crimeea, lucrurile sunt încinse

După cum se știe, Crimeea a fost luată de Rusia în 2014, tot prin agresiune, dar nu război ca acum. Săptămâna trecută s-a înregistrat primul atac periculos și aici: o explozie pe un aeroport militar. Ambele părți s-au învinuit una pe alta.

„Aceasta a fost o bază aeriană de la care decolau în mod regulat avioane pentru atacuri împotriva forțelor noastre din teatrul de operațiuni din sud”, a declarat pentru New York Times un oficial ucrainean, sub protecția anonimatului.

Ministerul rus al Apărării a transmis că explozia survenită la aerodromul militar Saki a fost provocată de detonarea muniţiei de aviaţie şi că nu sunt victime, relatează presa rusă.

Astăzi s-a produs o nouă explozie la un depozit de muniție. Rusia acuza Ucraina că a aruncat în aer acest depozit din Crimeea.

Sursa foto: Concert.ua

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre