Simona Ionescu / Redactor Șef

Arhidiaconul Mihail Bucă, la un pas de moarte azi noapte într-un accident rutier. Primele imagini cu momentul terifiant, mașina a fost distrusă

Arhidiaconul Mihail Bucă, la un pas de moarte azi noapte într-un accident rutier. Primele imagini cu momentul terifiant, mașina a fost distrusă
Cu puțin timp în urmă, arhidiaconul Mihail Bucă a postat un mesaj pe contul de socializare. Doar Dumnezeu l-a scăpat de o mare nenorocire.

Arhidiaconul Mihail Bucă pare să nu mai scape de probleme. Iată ce i s-a întâmplat cu scurt timp în urmă. Toți cei care-l cunosc se roagă pentru preot.

Arhidiaconul Mihail Bucă, la un pas de moarte azi noapte într-un accident rutier

În drum spre București, de la Ploiești, pe autostradă, arhidiaconul Mihail Bucă, dirijorul grupului psaltic Tronos, a fost la un pas de o mare nenorocire. Pentru că un șofer de TIR și-a pierdut o roată de rezervă, acesta și-a avariat grav mașina. Aceeași problemă a avut-o și un alt șofer. Preotul a făcut un apel la șoferul de TIRși speră să fie înțeles și ajutat.

„Aceea roată a căzut cu un minut înainte de a trece eu, iar poliția nici la ora asta nu l-a găsit pe șofer”

„Fac un apel la șoferul de TIR, care a trecut pe autostrada Ploiești-București la orele 00.45, la km 41 și a pierdut o roată de rezervă! Aceea roată care era pe carosabil mi-a avariat mașina, mie și unui alt participant la trafic. Repet, nu vreau decât să-mi repar mașina pe asigurarea firmei! Această neatenție a avariat două mașini și putea nenoroci mai mulți oameni! PS. Partea proastă este ca aceea roată a căzut cu un minut înainte de a trece eu, iar poliția nici la ora asta nu l-a găsit pe șofer! Plătim Rovinieta ca să murim pe autostrăzi! Rușine, Rușine, Rușine!”, au fost cuvintele preotului.

Cum se simte micuța Irene

În luna mai a acestui an, arhidiaconul Mihail Bucă a dat o veste îngrozitoare. Fetița lui, Irene, a fost diagnosticată de medici cu o boală nemiloasă: leucemie acută mieloblastică. În condițiile în care fetița s-a născut și cu sindromul Down. Cu ajutorul lui Dumnezeu și al prietenilor care i-au sărit imediat în ajutor și micuța se simte mai bine.

Arhidiaconul Mihail Bucă s-a hotărât atunci să-I ajute și pe alți copii cu probleme de sănătate să se însănătoșească. La sfârșitul lui octombrie și fotbaliștii României s-au implicat. În urma meciurilor demonstrative s-au strâns bani care au ajuns la spitalul Fundeni din București. Părintele a povestit despre acest lucru pe contul de socializare, unde le-a mulțumit tuturor pentru ajutorul oferit.

„Am avut curajul să îndrăznim și să sperăm că <<Fotbalul face bine>>”

Dragii noștri, venim în fața voastră, iată, la 4 zile de la sărbătoarea Sfintei Ecaterina, dar în prag de mare praznic, al Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, și de mare sărbătoare națională cu vești bune. Așa cum bine știți, alături de mulți oameni de bine, prieteni de încredere, iubitori de Hristos, am demarat un proiect destinat ajutorării copiilor internați în Institutul Clinic Fundeni, la Secția de Oncohematologie. Am avut curajul să îndrăznim și să sperăm că ”Fotbalul face bine”, iar voi și bunul Dumnezeu ne-ați demonstrat că nu am greșit.

„În urma acestui proiect național s-a strâns suma de 44.000 de euro…”

Pe 7 septembrie, la Slobozia, mulți dintre marii fotbaliști ai României ni s-au alăturat într-un meci demonstrativ organizat cu bună și aleasă pricepere de Liga Legendelor. La fel s-a întâmplat și pe 10 noiembrie, la București, în fața Mănăstirii Cașin, pe Stadionul Arcul de Triumf, unde mii de oameni au ținut să ne ajute și să le fie sprijin copiilor greu încercați de boli teribile. În urma acestui proiect național, la care au participat și românii din străinătate, putem să vă spunem că s-a strâns suma de 44.000 de euro!

„Suma ajunge la 96.000 de euro, bani pe care minunații medici de la Fundeni îi pot folosi”

La această sumă, din donațiile pe care le-a primit, Irene-Ecaterina donează Institutului Fundeni suma de 52.000 de euro. Așadar, în total, suma ajunge la 96.000 de euro, bani pe care minunații medici de la Fundeni îi pot folosi pentru a-și duce mai departe nobila misiune de a salva viețile copiilor. La această sumă se adaugă și donațiile despre care v-am vorbit în celelalte postări și proiectul ”Dulăpiorul faptelor bune”.

Vă mărturisesc că știam că am lângă mine oameni iubitori, oameni care nu refuză să sară în ajutor, însă mărturisesc și că am avut temeri. Dar, acum, am și mai multă încredere, încredere că Dumnezeu și voi ne sunteți alături, iar noi nu vom conteni să vă pomenim în rugăciunile noastre.

„Irene-Ecaterina este puternică și datorită vouă”

Iubiților, vă mulțumim din toată iubirea și durerea noastră, ambele nemăsurate. Ne rugăm să vă răsplătească Dumnezeu și Maica Domnului și să nu simțiți niciodată ce înseamnă durerea unor părinți care au un copil atât de bolnav. Vreau să mulțumesc tuturor care au îndrăznit alături de noi, celor care au visat și visează alături de noi. Celor care cred în minunile sfinților, celor care și-au neglijat familiile pentru a ne sprijini, celor care ne-au alinat durerea cu fapte și cuvinte.

Mulțumesc medicilor, personalului medical și tuturor angajaților din Institutul Clinic Fundeni. Și, în mod deosebit, doamnei Anca Coliță, un om rar. Irene-Ecaterina este puternică și datorită vouă! Lupta noastră continuă. Dar, cu voi alături, suntem și mai încrezători!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre