Simona Ionescu / Redactor Șef

Așa ceva nu s-a mai pomenit. A plouat cu scorpioni veninoși. Oameni răniți

Așa ceva nu s-a mai pomenit. A plouat cu scorpioni veninoși. Oameni răniți
Fenomene meteo din ce în ce mai violente și mai bizare. Este clar că vremea a luat-o razna peste tot în lume. Egiptenii s-au trezit cu o furtună năpraznică care a inundat străzile. Din cer au căzut mii de scorpioni, iar șerpii au ieșit la suprafață.

În istorie, au mai fost ploi ciudate. A plouat cu pietre, cu broaște, cu mierle, cu grâu, cu meduze, cu pește, cu păianjeni, cu fructe. De fiecare dată, oamenii de știință au încercat să explice aceste fenomene, dar nu au reușit să fie convingători. În Egipt, a plouat cu scorpioni.

A plouat cu scorpioni

O furtună violentă a avut loc vineri (12 noiembrie), în regiunea râului Nil din sudul Egiptului. Străzile din orașul Aswan (sudul țării) au fost inundate și oameni au fost nevoiți să se baricadeze în locuințe.

Însă, nu furtuna i-a speriat pe locuitori, ci miile de scorpioni veninoși care au căzut din cer. Sute de persoane au fost rănite în urma înțepăturilor. După toate aceste grozăvii, a mai și tunat și a plouat cu grindină. Șerpii au ieșit la suprafață. Campania de vaccinare anti-COVID a fost oprită pentru ca personalul medical să poată îngriji oamenii care au suferit răni.

Peste 500 de persoane rănite, 3 morți

Peste 500 de persoane au suferit răni în urma înțepăturilor scorpionilor negri sau cu coadă grasă, unii dintre cei mai letali de pe Terra, a transmis Ministerul Sănătății din Egipt.

Veninul acestora poate ucide oameni în mai puțin de o oră. Populația afectată de aceste animale a manifestat dificultăți de respirație, contracții musculare și mișcări neobișnuite ale capului.

Trei membri ai forțelor de securitate egiptene au fost uciși în inundațiile provocate de fenomenul meteo. Meteorologii au descris acest episod ca fiind unul dintre cele mai grave din ultimii 11 ani de zile, potrivit guvernatorului Aswan, Ashraf Attia, citat de BBC.

Doze suplimentare de antivenin au fost furnizate centrelor medicale din satele din apropierea munților și deșerturilor.

Anti-veninul este utilizat ca măsură preventivă înainte de apariția simptomelor, dar poate funcționa și după ce simptomele încep să se agraveze.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre