Simona Ionescu / Redactor Șef

Asta e suma uriașă pe care Prințul Andrew o va plăti celei care îl acuză de agresiune sexuală. Întrebarea e dacă are de unde

Asta e suma uriașă pe care Prințul Andrew o va plăti celei care îl acuză de agresiune sexuală. Întrebarea e dacă are de unde
Procesul în care prințul Andrew, fiul reginei Elisabeta II e acuzat de viol și agresiune sexuală de una din tinerele exploatate de pedofilul Jeffrey Epstein a ajuns în punctul în care a fost stabilită suma despăgubirii.

Se pare că prințul Andrew a ajuns la o înțelegere amiabilă cu Virginia Giuffre, femeia care îl acuză că a agresat-o sexual în 2001. Ducele a fost de acord cu înțelegerea pentru a evita un proces civil răsunător și penibil pentru familia regală britanică, scrie AFP. Totodată, el va economisi foarte mulți bani, având în vedere că, numai cu plata avocaților cheltuia sute de mii de lire, lunar.

„Virginia Giuffre și Prințul Andrew au ajuns la o înțelegere pe cale amiabilă”, se arată într-o scrisoare publicată marți de avocatul lui Giuffre, David Boies, în numele ambelor părți. Scrisoarea subliniază intenția lor de a pune capăt cazului în termen de 30 de zile.

Prințul Andrew, acuzat de viol și abuz sexual asupra unui minor

Cel de-al doilea fiu al reginei Elisabeta IIa, în vârstă de 61 de ani, a fost dat în judecată de Virginia Giuffre, în vârstă de 38 de ani, care susține că a fost victimă a multimilionarului american Jeffrey Epstein, și, prin intermediul acestuia, a fost trimisă direct în patul prințului. Ea îl acuză pe duce de abuz sexual și viol, fapte care s-au consumat când ea avea 17 ani, fiind minoră.

Până în acest punct, prințul Andrew a contestat întotdeauna faptele. Deși scrisoarea nu face publice  detaliile financiare. Daily Mail vorbește că înțelegerea ar fi fost făcută contra sumei de cel puțin 12 milioane de lire sterline. Potrivit documentului depus nstanței, ducele de York „intenționează să facă o donație semnificativă organizației Virginiei Giuffre care sprijină drepturile victimelor” agresiunilor sexuale.

Victima, Virginia Giuffre, a fondat un ONG pentru victime

Amintim că Virginia Giuffre, care locuiește în prezent în Australia, a fondat anul trecut organizația „Speak Out, Act, Reclaim”. Aceasta e o organizație care sprijină victimele agresiunilor sexuale. După ce a fost reclamat instanței, prințul Andrew s-a retras din viața publică, mai ales după fiasco-ul înregistrat în timpul unui  interviu acordat BBC în 2019, în care încerca să se apere.

Virginia Giuffre l-a acuzat pe prinț de agresiuni sexuale în Londra, New York și Insulele Virgine americane, la reședința cuplului format din Jeffrey Epstein și britanica Ghislaine Maxwell, în 2001, când aceasta avea 17 ani. În timpul interviului BBC, Andrew a susținut că nu-și amintește de fată, în ciuda unei fotografii care îl arată ținându-se de mână cu ea, amandoi zâmbind, cu Ghislaine Maxwell în fundal.

Între timp, cazul a devenit din ce în ce mai jenant pentru familia regală britanică și un proces, chiar civil, ar fi avut un impact uriaș. Asta cu atât mai mult cu cât, cu puțin timp înainte de aniversarea de 70 de ani a domniei Elisabetei II, s-a stabilit că procesul va continua. Ulterior,  el a fost deposedat de toate titlurile sale militare și regale.

Cât îi va plăti prințul Andrew Virginiei Giuffre ca să-l lase în pace

Prințul Andrew nu a intenționat niciodată să o disprețuiască pe doamna Giuffre și recunoaște că ea a suferit atât ca victimă stabilită a abuzului, cât și ca urmare a unor atacuri publice nedrepte”, se arată în documentul depus de instanța marți în dosarul judecătorului din New York, Lewis Kaplan.

Potrivit avocaților, prințul Andrew „regretă legăturile sale cu Epstein și salută curajul doamnei Giuffre și al celorlalte victime care au luat cuvântul în apărarea lor”.

Potrivit aceleiași publicații,  suma totală pe care victima și organizația ei de caritate o vor primi va depăși de fapt 12 milioane de lire sterline, fondurile provenind de la proprietatea privată a Ducatului de Lancaster. „Se înțelege că Andrew va înmâna acum o sumă mare de bani Virginiei Roberts și, de asemenea, a fost de acord să facă o „donație substanțială” organizației sale de caritate în sprijinul drepturilor victimelor”. Daily Mail sugerează și că regina îl va ajuta financiar în proces.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre