Simona Ionescu / Redactor Șef

Atentatul de la Arad. Cum au ajuns anchetatorii să o bănuiască pe fiica afaceristului ucis

Atentatul de la Arad. Cum au ajuns anchetatorii să o bănuiască pe fiica afaceristului ucis
Ies la iveală noi detalii despre atentatul de la Arad, care ar fi fost orchestrat chiar de către fiica afaceristului mort Ioan Crișan. Laura Crișan a intrat în vizorul anchetatorilor după o serie de gesturi care au atras atenția.

Cazul afaceristului din Arad, Ioan Crișan, care a murit în atentatul cu bomba plasată în mașina sa în urmă cu trei ani, capătă noi proporții. Ieri, fiica afaceristului a fost dusă la audieri, alături de complicii ei, fiind suspectată de anchetatori că ar fi orchestrat crima. Femeia a comis o serie de greșeli care au pus oamenii legii pe urmele ei. 

Laura Crișan este un nume cunoscut în zona de vest a țării. Este avocat, iar în trecut l-a reprezentat pe tatăl ei în diverse procese. A fost căsătorită cu deputatul PNL Sergiu Bîlcea, o figură prezentă în presa locală. Cei doi s-au despărțit cu trei ani înainte de atentatul de la Arad. Ulterior, Laura Crișan a început o relație cu un alt bărbat, care ar fi mers cu ea într-o serie de vacanțe de lux după moartea lui Ioan Crișan. 

A vândut mai multe bunuri pentru a-și plăti complicii 

După moartea afaceristului, fiica acestuia ar fi vândut mai multe bunuri, inclusiv o vilă. După încheierea vânzărilor, le-ar fi trimis complicilor în conturi aproximativ 300.000 de euro, lucru care a alertat anchetatorii, care au început să o suspecteze după ce au descoperit transferurile bancare. 

Laura Crișan ar fi virat 300.000 de euro în conturile complicilor ei

Mai mult decât atât, Laura Crișan nu s-ar fi mulțumit cu banii rămași, ci a încercat să vândă inclusiv afacerea tatălui ei, ferma de somn african, contra sumei de 1,5 milioane de euro. Nu a reușit însă îndeplinirea planului, căci anchetatorii intraseră deja pe fir. Ofițerii judiciariști au aplicat metoda clasică: urmărește banii! Și au reușit astfel să adune probe temeinice.

Motivul crimei ar fi fost banii 

Referitor la ce a determinat-o pe femeie să își ucidă tatăl într-un stil mafiot, motivul ar avea legătură cu banii. Ioan Crișan și mama Laurei erau despărțiți de mai mulți ani, iar afaceristul avea o relație cu altă femeie. 

Ioan Crișan ar fi fost omorât pentru bani de către fiica sa, Laura Crișan

Laura Crișan era geloasă pe partenera tatălui ei și se temea că va rămâne fără avere, astfel că a pus la cale și a executat planul diabolic care s-a soldat cu moartea afaceristului. 

În ceea ce îl privește pe iubitul mai tânăr al Laurei Crișan, acesta a refuzat să vorbească: „Nu știu nimic momentan (n.r. ce știe despre Laura Crișan). Nu pot să vorbesc acum”, a spus bărbatul în momentul în care a fost contactat. 

Laura Crișan și complicii ei, reținuți pentru omor 

Miercuri, după mai bine de șase ore de audieri, Laura Crișan și cei doi complici ai ei au fost reținuți pentru omor calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materialelor explozive. 

Potrivit procurorilor, cei doi ar fi procurat un sistem care putea fi utilizat ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat. Mecanismul putea fi controlat cu ajutorul telefonului mobil.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri