Simona Ionescu / Redactor Șef

Informații „bombă” în cazul afaceristului asasinat în explozia de la Arad. Acținea declanșată în septembrie

Informații „bombă” în cazul afaceristului asasinat în explozia de la Arad. Acținea declanșată în septembrie
O serie de percheziții au fost declanșate în această dimineață, acestea având loc în cadrul anchetei desfășurate de mai bine de trei ani și jumătate, în cazul omului de afaceri Ioan Crișan, asasinat în urma unei explozii. O persoană foarte apropiată de acesta se pare că este ținta anchetatorilor.

Noi detalii și informații „bombă” ies la iveală în cazul afaceristului asasinat în explozia de la Arad. Afaceristul arădean Ioan Crișan a murit după ce mașina sa a explodat în parcarea unui supermarket din oraș.

Bomba plasată sub scaunul Mercedesului lui Ioan Crișan a detonat la ora 7 dimineața, într-o zi de sâmbătă, pe 29 mai 2021, în fața supermarketului PROFI din zona Lebăda.

Bomba plasată sub scaunul mașinii lui Ioan Crișan a detonat la ora 7 dimineața, pe 29 mai 2021

Bărbatul era proprietarul uneia dintre puținele ferme de somn african din Europa de Est, situată în apropierea Aradului, pe teritoriul unei foste fabrici de cânepă. Ferma sa includea 22 de bazine alimentate cu apă termală de la un foraj de 900 de metri adâncime, fiind populate cu zeci de tone de pește.

Informații „bombă” în cazul afaceristului asasinat la Arad

Anchetatorii iau în considerare posibilitatea ca explozia mașinii unui om de afaceri din Arad să fi fost un asasinat orchestrat, iar detonarea bombei să fi fost realizată de la distanță.

Ioan Crișan era proprietarul uneia dintre puținele ferme de somn african din Europa de Est, situată în apropierea Aradului

După doi ani de anchetă, anul trecut, în luna mai, procurorii au anunțat că au reușit să contureze un cerc de suspecți. Anchetatorii au cerut ajutor inclusiv omologilor din Ucraina, Republica Moldova sau Serbia, în urma unor informații că persoanele care ar fi avut legătură cu asasinatul ar fi plecat spre aceste state.

La mijlocul lunii septembrie, o echipă a Structurii Anti-Terorism Centrală a efectuat o razie la Sânicolau Mic, vizând locuințele a două persoane suspectate de implicare în explozia mașinii lui Ioan Crișan, care a avut loc pe 29 mai 2021.

Pe surse s-a aflat că erau vizați doi bărbați, dintre care unul este electronist, bănuiți de fabricarea explozibilului. Cei doi ar fi fost suspectați că ar fi realizat „bomba” folosind materiale explozive provenite din Serbia, la cererea unui „client”.

Se presupune că Mercedesul afaceristului Ioan Crișan a fost detonat de la distanță

Noi detalii ies acum la iveală. Informațiile de azi spun că fiica afaceristului ucis ar fi în vizorul procurorilor de caz. Ea și alte persoane sunt acum audiate.

Miercuri dimineață, Poliția Română, împreună cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a efectuat șapte percheziții domiciliare în cadrul acestei anchete. Potrivit Poliției Române, aceste acțiuni sunt rezultatul unui „volum semnificativ de activități investigative și de cercetare penală”, iar eforturile au fost desfășurate în mod „continuu” de la data comiterii faptei, incluzând cooperare internațională.

Ce transmite Poliția Română

„În cursul acestei dimineți, Poliția Română și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au efectuat șapte percheziții domiciliare într-un caz intens mediatizat, care vizează comiterea infracțiunii de omor asupra unui om de afaceri, folosindu-se un dispozitiv exploziv, în municipiul Arad.

Subliniem că dosarul penal implică un volum mare de activități de investigație și cercetare penală, desfășurate de cei implicați în soluționarea cazului, pentru care au fost alocate resurse umane și logistice semnificative. Eforturile instituționale au avut un caracter neîntrerupt și au inclus activități de cooperare pe plan intern și extern. Acțiunile fac parte din măsurile luate de autoritățile române pentru asigurarea siguranței comunității și pedepsirea celor responsabili de infracțiuni”, se arată în comunicatul Poliției Române, emis azi, 23 octombrie 2024.

Sursa foto: Critic Arad

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri