Simona Ionescu / Redactor Șef

Atenție la roșii! Giulia Anghelescu, la spital, cu perfuzii. Ce se întâmplă acum cu vedeta

Atenție la roșii! Giulia Anghelescu, la spital, cu perfuzii. Ce se întâmplă acum cu vedeta
Giulia Anghelescu, una dintre cele mai îndrăgite artiste din România, a trecut prin momente grele și a ajuns la perfuzii. Vedeta le-a explicat tuturor de unde au venit problemele.

Giulia Anghelescu a avut o sâmbătă foarte grea. Cântăreața a ajuns la spital, iar medicii au considerat că vedeta are nevoie de perfuzii.

Giulia Anghelescu a ajuns la spital din cauza consumului de roșii contaminate

Giulia Anghelescu a stârnit îngrijorarea fanilor printr-o fotografie, în care apare cu o perfuzie la mână, în spital. Vedeta a dezvăluit că a suferit o intoxicație alimentară, provocată, cel mai probabil, de roșiile cumpărate din piață. Artista a mărturisit că este bine în acest moment, dar a tras un semnal de alarmă privind riscurile consumului de alimente contaminate.

„Sâmbăta nu trebuia să arate așa. Anyway, sunt bine acum… se pare că roșiile pe care le-am cumpărat din piață au fost cele care m-au dat peste cap… aveți grijă de voi”, este mesajul Giuliei pentru fanii săi.

Cât de periculoase sunt roșiile contaminate

Giulia Anghelescu, la spital, cu perfuzii. Ce se întâmplă acum cu vedeta. Foto
Giulia a ajuns la spital. Sursă foto: instagram

Roșiile, un aliment de bază în dieta românilor, sunt apreciate pentru gustul lor și beneficiile nutriționale, dar pot deveni un risc pentru sănătate atunci când sunt contaminate cu pesticide, bacterii sau virusuri.

Potrivit specialiștilor, roșiile pot fi contaminate în mai multe moduri: prin utilizarea excesivă a pesticidelor, irigarea cu apă poluată, manipularea în condiții nesanitare sau infectarea cu agenți patogeni în timpul cultivării, transportului sau depozitării.

Care sunt simptomele intoxicației alimentare legate de roșii

Bacterii precum Salmonella, E. coli și Listeria monocytogenes sunt responsabile pentru majoritatea cazurilor de intoxicații alimentare legate de roșii. Simptomele variază de la greață, vărsături și diaree la complicații severe, cum ar fi insuficiența renală, mai ales la copii, vârstnici sau persoane cu imunitatea scăzută.

De asemenea, utilizarea pesticidelor neautorizate sau în cantități excesive poate duce la acumularea de reziduuri toxice în roșii. Acestea pot provoca efecte acute, precum greață și dureri de cap, sau cronice, inclusiv tulburări hormonale și risc crescut de cancer.

Anul trecut, inspectorii ANSVSA au descoperit roșii din Turcia și Italia contaminate cu 19, respectiv 13 substanțe chimice periculoase, inclusiv pesticide neautorizate. Roșiile, comercializate în piețe și supermarketuri, au fost retrase de urgență.

Citiți și:

Șerban Huidu și-a băgat coada în relația fratelui cu Giulia Anghelescu. Realizatorul Cronicii cârcotașilor a dat explicații

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *