Simona Ionescu / Redactor Șef

Atenție la ziua de 4 august. Temperaturile vor fi de nesuportat. Ce se va întâmpla toată luna

Atenție la ziua de 4 august. Temperaturile vor fi de nesuportat. Ce se va întâmpla toată luna
După o perioadă cu fulgere, tunete, grindină și vijelii, vremea a luat din nou o întorsătură și canicula vine din nou peste România. Este așteptată, însă, și furtuna Patricia, care deja a făcut pagube în țări din Europa.

Specialiștii în meteorologie susțin că cel mai greu ne va fi în ziua de 4 august, atunci când temperaturile vor depăși 40 de grade.

Potrivit informațiilor oferite de meteorologi, în următoarele zile temperaturile vor crește foarte mult, iar vremea va deveni caniculară mai ales în zonele de câmpie din sud, vest și est. Vinovat este anticiclonul Azorelor, care va „arunca” aer rece peste vestul și centrul Europei și aer cald spre estul continentului.

În cea mai mare parte a țării, ziua de joi, 3 august, a adus temperaturi de peste 30 de grade Celsius, iar în sud și vest chiar și 38 de grade Celsius. Vineri însă, pe 4 august, temperaturile vor depăși 40 de grade Celsius.

Valul de căldură se va intensifica în special în sudul și în vestul țării, unde va fi caniculă

Debutul lunii august, ultima lună din această vară, va aduce valori mari de temperaturi la scara întregii țări. De joi valul de căldură s-a extins în toată țara.

Vine canicula!

Se va intensifica, în special în sudul și în vestul țării, unde va fi caniculă și disconfortul termic foarte ridicat, pentru că este posibil să consemnăm din nou valori apropiate de 40 de grade, în special în Lunca Dunării, 38 joi și 39-40 de grade pentru ziua de vineri.

„O vară a extremelor meteorologice și în țara noastră”

În a doua săptămână din august vor fi din nou temperaturi în creștere, apropiate de 33 de grade.

„Iată că aceste alternanțe semnificative rămân de interes și pentru luna august din acest an, care cu siguranță va confirma o vară a extremelor meteorologice și în țara noastră”, a declarat recent Elena Mateescu, directorul ANM.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre