Simona Ionescu / Redactor Șef

Atenție părinți și bunici! Masca de protecție, obligatorie lângă școlile din Capitală

Atenție părinți și bunici! Masca de protecție, obligatorie lângă școlile din Capitală
Decizie de ultimă oră a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Masca devine obligatorie pe o rază de 50 de m din jurul școlilor din București, începând cu data de 13 septembrie, când se redeschid școlile.

În ședința de azi, 8 septembrie, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a prelungit măsurile de restricții. S-a decis o nouă măsură: obligativitatea măștii de protecție în aer liber, pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ.

Masca de protecție, din nou obligatorie în apropierea școlilor

Masca de protecție devine obligatorie în preajma școlilor, scria antena3.ro. Măsura a fost luată și anul trecut, dar era obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor.

Decizia Comitetului  pentru Situații de Urgență  din Capitală e menită să prevină transmiterea virusului. Părinți și bunici așteaptă în grupuri înainte și după cursurile elevilor.

”Pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS CoV-2 este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul. Pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021”, se arată în Hotărâre.  Rata de infectare în București este de 1,21 la mia de locuitori.

Bilanţ COVID-19, 8 septembrie 2021

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2079 noi cazuri de coronavirus.

Până astăzi, 8 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.111.155 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.079 de cazuri noi de persoane infectate și 30 decese.

Bechet este primul oraș din România în care au fost impuse din nou restricții. Rata de infectare cu SARS-CoV-2 depășește 7 cazuri la mia de locuitori. Dacă situația nu se schimbă până pe 13 septembrie, școlile rămân închise, iar elevii vor începe orele online. Au fost închise restaurantele, sălile de fitness, dar și cele de jocuri de noroc, iar nunțile și botezurile sunt interzise. Timp de 14 zile, localnicii sunt obligați să poarte masca în spațiile publice deschise, acolo unde este aglomerat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre