Autoritățile au schimbat acum locația Sfinxului, iar asta s-a întâmplat în urma unei instanțe de judecată. Celebra formațiune înconjurată de mistere și legende, Sfinxul din Munții Bucegi, s-a stabilit că se găsește în judeţul Dâmboviţa, nu în Prahova, cum au învățat generații întregi de români, la ora de Georgrafie.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a anunţat duminică, pe o rețea de socializare, faptul că judeţul Dâmboviţa a obţinut în instanţă formațiunile Sfinxul şi Babele din Munții Bucegi. Acestea sunt unele dintre cele mai cunoscute monumente naturale ale României.
Președintele CJ Dâmbovița, fericit că a obținut Sfinxul
„Mă bucur să le transmit dâmboviţenilor că joi, 25 noiembrie, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a avut câştig de cauză în procesul cu judeţul Prahova, vecinii noştri susţinând că atât Sfinxul, cât şi Babele se află pe teritoriul lor”, a scris, duminică, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
„Deşi sentinţa de joi nu este definitivă, toate instanţele, altele decât cele din Prahova, au spus că cele două monumente sunt ale judeţului nostru, iar eu mă voi asigura că Sfinxul şi Babele vor rămâne pe teritoriului judeţului nostru”, a adăugat Corneliu Ştefan.
Procesul, care a obținut acum o sentință ce nu e definitivă, a fost deschis încă din anul 2015. Acesta s-a judecat pe rolul Tribunalului Vâlcea. Reclamant în dosar este prefectul judeţului Dâmboviţa, iar pârâţi sunt comuna dâmboviţeană Moroeni şi oraşul prahovean Buşteni. Prefectul judeţului Prahova are calitate de intervenient în dosar.
Luni a fost piramidă energetică pe Sfinx
Despre Sfinx se crede că ar avea multe legături cu lumea nevăzută. Există o serie de mărturii și legende. Sute de oameni s-au adunat bunăoară, luni, la Sfinxul din Bucegi pentru a participa la un fenomen paranormal rar. Acesta poartă numele de „piramida energetică” și se formează în fiecare an, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră. Fenomenul a avut loc pe 28 noiembrie, la ora 16.45. fix, când în acel moment razele Soarelui formează un efect de lumină aparte. Sute de oameni au mers ieri, pe munte, pentru a se încărca energetic, evenimentul fiind anunţat şi planificat pe rețelele de socializare.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook