Fostul agent, acum devenit influencer, Viorel Teacă a venit în ajutorul șoferilor cu un video, în care povestește ce se întâmplă dacă un conducător auto se apropie mult prea mult de mașina din față. E vorba de o nouă lege care vă poate lăsa fără permis.
„Se numește conducere agresivă și se soldează cu suspendarea permisului de conducere”
„Atenție, poliția română a modificat din nou legislația pe linie rutieră. Nu faceți ce face acest șofer că rămâi fără permis. Atenție!
În situația în care cineva te presează cu mașina, camionul, autobuzul, tirul sau o mașină din asta mică… te presează din spate, se apropie foarte mult de tine nu doar în România, ci în toată Europa se numește conducere agresivă și se soldează cu suspendarea permisului de conducere.
„Te oprești la primul polițist, la prima secție de poliție, faci o plângere”
@norristk7
Ce trebuie să faci? Pe noua lege, dacă ai o cameră pe mașină și înregistrezi acest moment, te oprești la primul polițist, la prima secție de poliție, faci o plângere, subsemnatul, nume, prenume, în data de…, în ziua de…, autoturismul cu numărul cutare s-a apropiat prea mult de mine și m-a presat în trafic.
A condus agresiv… lași seria și numărul camerei și o înregistrare, dragilor și persoana respectivă rămâne fără permis. Atenție mare! Nu vă mai apropiați prea mult de mașina din față. Trebuie să dăm mii de distribuiri, ca să afle toată lumea”, a fost mesajul lui Viorel Teacă.
Cum au reacționat internauții
Imediat după video-ul fostului polițist postat pe contul său de Instagram, au venit și mesajele de la fani. „Și cei care circulă pe banda 2 și nu se dau la o parte pentru a fi depășiți? Ce facem cu ei?”, „Dacă filmez pe unul ca circula cu 30 km/h și limita e de 50-70 km/h îi faceți ceva, întreb pentru un prieten?”, „Ce facem când linia continuă nu există, e ștearsă și indicatorul e obturat de un tir?
Dar mie mi se ia carnetul că am întrat în depășire? Mulțumesc”, sunt doar câteva dintre întrebările adresate de fani.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook