Simona Ionescu / Redactor Șef

Atenție, șoferi! Waze se modifică!

Atenție, șoferi! Waze se modifică!
Cea mai accesată aplicație de navigare a introdus niște schimbări importante. Mai ales dacă ești utilizator Apple (IOS), trebuie să știi și să ții cont.

Waze este o aplicație software de navigație GPS deținută de Google. Funcționează pe smartphone-uri și calculatoare care au suport GPS. La cinci ani după ce Waze a adăugat pentru prima dată Spotify, aplicația de navigare Google acceptă, în sfârșit, Apple Music.

Astfel, începând de acum, poți folosi comenzile audio încorporate ale Waze pentru a reda, întrerupe și comuta între melodii din biblioteca Apple Music a iPhone-ului tău, conform Waze. Altfel spus, nu trebuie să deschizi separat aplicația de muzică, pentru a asculta, atunci când încerci să conduci către o destinație în care nu ai mai fost înainte.

Apple Music a fost integrată în programul de navigare Waze

Până acum, Apple Music era singura aplicație importantă de streaming muzical care nu era integrată în Waze. De-a lungul anilor, Google a adăugat suport pentru o listă lungă de servicii mai mici, inclusiv Pandora, Deezer și iHeart Radio.

Până acum, în timp ce navigau cu ajutorul Waze, șoferii puteau asculta inclusiv cărți audio și podcasturi prin integrări cu Audible și Stitcher. Acum utilizatorii de Iphone care sunt abonați la  Apple Music care folosesc Waze, pot utiliza cele două aplicații împreună, ascultând muzica preferată.

Aplicația preferată de români oferă și o temă „retro”, în ton cu drumurile proaste de la noi

Programul de navigare Waze le arată șoferilor cum pot ajunge mai eficient la destinația dorită, care sunt traseele sunt mai ușor de practicat, unde stă poliția, unde sunt ambuteiaje, dar și ce drumuri sunt blocate (din diverse motive).

Mai mult, dezvoltatorii aplicației par a se fi gândit serios la numărul mare de utilizatori din România, dar și la calitatea proastă a drumurilor publice din țara noastră, astfel că a introdus o serie de teme noi, unele retro, care reflectă exact starea șoselelor ( care arătau impecabil prin anii 1970 – 1980).

Sursa foto: Waze

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre