Simona Ionescu / Redactor Șef

Au fost scoase la licitație două scrisori „obraznice” pe care Lady Diana i le-a trimis regelui Greciei. Care este prețul de pornire

Au fost scoase la licitație două scrisori „obraznice” pe care Lady Diana i le-a trimis regelui Greciei. Care este prețul de pornire
Două felicitări pe care Diana, prințesa inimilor, i le-a trimis cu câțiva ani în urmă ultimul rege al Greciei, vor fi acum scoase la vânzare.

Ambele felicitări sunt scoate la vânzare la casa de licitații Dominic Winter Auctioneers și se așteaptă să fie achiziționate cu 5.000 de lire sterline.

Una dintre ele prezintă un desen animat cu un bărbat dezbrăcat sprijinit într-un copac, cu mesajul „Adam a fost primul…”, urmat în interior de „…Bărbații întotdeauna o fac!”. Cea de-a doua prezintă o femeie goală în față cu legenda „Care este definiția bărbatului perfect?”. Destinatarul felicitărilor riscante a fost Constantin al II-lea, ultimul rege al Greciei.

„Dragă Tino, cea mai mare dragoste ca întotdeauna, de la Diana”

Felicitările, care au fost trimise în același timp, includ mesaje de la Diana, scrise cu cerneală neagră: „Dragă Tino, cea mai mare dragoste ca întotdeauna, de la Diana” și „Dragă Tino, multă dragoste de la Diana”. Unul dintre ele are un mesaj suplimentar de la Diana, care spune: „Nu m-am putut decide ce felicitare să trimit și apoi m-am gândit că ți-ar plăcea amândouă!”.

Nu se cunoaște motivul trimiterii acestor felicitări

În lista de licitație pentru aceste cărți se menționează: „Motivul trimiterii acestor felicitări, în afară de distracție, nu este clar, deoarece felicitările nu vorbesc despre o zi de naștere, Crăciun sau botez. Diana trebuie să fi văzut aceste felicitări și să se fi gândit la Tino înainte de a le cumpăra, apoi i le-a trimis posibil inspirată de o conversație pe care au avut-o la o întâlnire”.

Prințesa Diana împreună cu Constantin al II-lea (stânga) și Regele Juan Carlos al Spaniei (dreapta) la bordul iahtului Fortuna al Regelui Carlos, pe 15 august 1990, în Majorca

Odată cu cele două cărți poștale, vor mai fi vândute piese de mobilier regal, dar și un manuscris autograf remarcabil și nedocumentat al reginei Victoria și ceasul deșteptător al regelui Juan Carlos I al Spaniei. Constantin al II-lea a fost văr primar îndepărtat cu răposatul Prinț Philip, ambii bărbați fiind urmașii Regelui George I al Greciei.

Atât Prințul Phillip, cât și Prințesa Diana au fost nașii Prințului Philippos al Greciei și Danemarcei, fiul cel mic al lui Constantin al II-lea și al Annei-Marie a Danemarcei, care s-a născut în 1986.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre