Simona Ionescu / Redactor Șef

Două femei au fost arestate după ce au refuzat carantina obligatorie. Veneau din Dubai, unde și-au făcut o mărire de sâni

Două femei au fost arestate după ce au refuzat carantina obligatorie. Veneau din Dubai, unde și-au făcut o mărire de sâni
Două femei din Irlanda au fost arestate pentru că ar fi refuzat să meargă la un hotel de carantină după ce s-au întors dintr-o călătorie din Dubai.

Două femei au fost arestate după ce au refuzat carantina obligatorie. Veneau din Dubai, unde și-au făcut o mărire de sâni. Kirstie McGrath, în vârstă de 30 de ani, și Niamh Mulreany, în vârstă de 25 de ani, au părăsit Emiratele Arabe Unite. Ele au sosit pe aeroportul din Dublin vineri, pe data de 2 aprilie, potrivit presei irlandeze.

Refuzând să meargă la un hotel de carantină, Kirstie McGrath și Niamh Mulreany ar fi aterizat la Gara Ballymun Garda din Santry, Dublin. Cele două au fost acuzate de încălcarea legilor sănătății din țară.

Carantine hoteliere obligatorii pentru călători

Două femei au fost arestate după ce au refuzat carantina obligatorie. Veneau din Dubai, unde și-au făcut o mărire de sâni.

La sfârșitul lunii martie, autoritățile irlandeze din domeniul sănătății au anunțat că vor exista carantine hoteliere obligatorii pentru călătorii care au sosit din țări care s-au dovedit a fi un „risc semnificativ”. Emiratele Arabe Unite sunt incluse în această listă de 84 de țări.

„Orice pasager care a fost în oricare dintre aceste țări de categoria 2 în ultimele 14 zile, chiar dacă tranzitează doar prin una dintre aceste țări. Și, chiar dacă rămâne pe partea aeriană, are obligația legală de a pune în carantină la o unitate desemnată (carantină obligatorie la hotel).

Acest lucru se aplică chiar dacă pasagerul primește un rezultat negativ al testului RT-PCR după sosirea în stat. Există scutiri foarte limitate de la această cerință” se citesc ghidurile de călătorie publicate pe Departamentul Afacerilor Externe. 

Se aflau în Emiratele Arabe Unite pentru mărirea sânilor

McGrath și Mulreany s-au prezentat în fața judecătorului Miriam Walsh la Curtea Districtuală Tallaght sâmbătă, 4 aprilie, potrivit presei internaționale. Avocatul lor a declarat că cele două femei se aflau în Emiratele Arabe Unite pentru mărirea sânilor. Michael French susține că cele două nu știau despre mandatul de carantină.

Conform resursei de planificare a chirurgiei plastice Real Self, recuperarea după operația de mărire a sânilor durează de obicei aproximativ una până la două săptămâni. Între timp, Societatea Americană a Chirurgilor Plastici spune că recuperarea completă durează în medie aproximativ șase săptămâni.

Francezii le-au apărat pe McGrath și Mulreany pe baza faptului că încercau să se întoarcă acasă la copiii lor. Au mai susținut că au făcut deja trei teste de coronavirus. Toate au avut rezultate negative.

Au contestat, de asemenea, constituționalitatea mandatului, deoarece persoanele care au fost diagnosticate pozitiv COVID-19 au permisiunea să facă carantină acasă, mai degrabă decât la un hotel.

Cum să îndepărtați unghiile cu acril acasă, fără să vă stricați unghiile

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre