Simona Ionescu / Redactor Șef

Cine va pune mâna pe averea miliardarului Al Fayed, tatăl iubitului prințesei Diana. Și aici a apărut o Camilla

Cine va pune mâna pe averea miliardarului Al Fayed, tatăl iubitului prințesei Diana. Și aici a apărut o Camilla
Mohamed Al Fayed a murit la vârsta de 94 de ani, iar averea lui e una la care chiar și Casa Regală ar visa. E vorba despre un imperiu de 1,7 miliarde de lire sterline.

Începe o adevărată bătălie pentru „agoniseala” lui Mohamed Al Fayed, tatăl lui Dodi Al Fayed – iubitul alături de care a murit Prințesa Diana, în accident de mașină, în urmă cu 26 de ani. Copiii magnatului au început să-și formeze tabere de avocați.

Dodi Al Fayed și Prințesa Diana au pierit într-un accident auto, în urmă cu 26 de ani, la Paris.

Greu de urmărit banii ascunși în paradisuri fiscale

La succesiune vor fi înscriși cea de-a doua soție, Heini Wathen, în vârstă de 68 de ani, și cei patru copii avuți împreună: Jasmine, 42 de ani, Karim, 39 de ani, Camilla, 38 de ani și Omar, 35 de ani.

Mohamed Al Fayed, fostul proprietar al Harrods, se crede că avea un număr extraordinar de active de milioane de lire sterline, inclusiv hotelul Paris Ritz și un conac lângă Oxted, Surrey. Mai mult, avea averi uriașe ascunse prin trusturi și paradisuri fiscale, inclusiv Bermuda, Luxemburg și Liechtenstein. Depistarea acestora va fi o reală provocare, spun echipele de avocați.

Ceea ce face succesiunea și mai grea este faptul că doi dintre copii, Omar și Camilla, au fost deja implicați într-o luptă pentru putere și avere unul împotriva celuilalt, dispută care a ajuns la Înalta Curte. Documentele din instanță sugerează că cel puțin trei membri ai familiei au fost implicați în proces.

Bătaie cu soțul Camillei

Ziarele britanice spun că prima ceartă dintre ei a fost în 2020, când Omar folosea sala de gimnastică de pe proprietatea tatălui său din Surrey. La acel moment, scandalul a fost între Omar, Heini Wathen și sora Camilla. În plus, cearta ar fi escaladat și în agresiuni fizice între Omar și soțul Camillei, omul de afaceri Mohamad Esreb.

Camilla Al Fayed a fost foarte apropiată de tatăl său

În fața judecătorilor, fiul lui Al Fayed a susținut că această altercație a fost orchestrată de Camilla și soțul ei, fapt pentru care solicită daune de 100.000 de lire sterline. În apărarea lor, cuplul a prezentat instanței o altă variantă: Omar ar fi un consumator de droguri înrăit și că prin atitudinea sa a făcut familia de râs.

Omar Al Fayed a moștenit flerul în afaceri de la tatăl său. În trecut a fost unul dintre investitorii de top în Emirate.

Omar a negat aspectul consumului de substanțe interzise și a oferit presei o declarație plină de mister: „Este o dramă destul de comună atunci când există familii cu o figură de lider mai în vârstă, care se află în perioada de iarnă a vieții. Nu concurez pentru poziția de șef. Caut cu adevărat să încurajez armonia”, a spus fiul lui Al Fayed.

Fiul cel mic al lui Al Fayed, Omar, este deja directorul unei companii legate de domeniul Balnagown al tatălui său, din Highlands.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre