Simona Ionescu / Redactor Șef

Averea fondatorului Facebook. La cât a crescut în pandemie, cu viteza virusului

Averea fondatorului Facebook. La cât a crescut în pandemie, cu viteza virusului
O viteză virală, așa poate fi numită rapiditatea cu care averea fondatorului Facebook a crescut în pandemie. Joi, analiștii financiari au constatat că Mark Zuckerberg e mult mai bogat decât era acum câteva luni. Averea lui pur și simplu a explodat pe fondul crizei care a ținut omenirea în casă și a mutat-o în online.

Potrivit ultimelor informații, averea fondatorului Facebook a depăşit joi pentru prima dată 100 de miliarde de dolari.  Această creștere semnificativă are loc după ce acţiunile Facebook au atins un nivel ridicat, pe fondul optimismului investitorilor în urma lansării noii funcţii video, Reels, care concurează cu aplicaţia video TikTok a companiei chineze ByteDance, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

În prezent, Mark Zuckerberg, în vârstă de 36 de ani, deţine 13% din Facebook şi se alătură altor giganţi din domeniul tehnologiei – Jeff Bezos şi Bill Gates – singurii din lume cu averi de peste 100 de miliarde de dolari, conform indicelui Bloomberg Billionaires.

Cum cresc acțiunile companiilor de tehnologie

Facebook nu e singura care prinde putere. Și acţiunile celor mai mari companii de tehnologie din SUA au înregistrat anul acesta creşteri semnificative la Bursa de la New York, în contextul pandemiei COVID-19, care a dus la extinderea activităţilor online.


Dezvăluiri incendiare. Marea pasiune a actriței Ellen DeGeneres: hărțuia copii

Românul s-a născut poet. Dănileț nu face excepție. Exclusiv


Astfel, anul acesta, titlurile Amazon, cel mai mare retailer online din lume, au înregistrat un avans de 73%. Jeff Bezos, fondatorul Amazon, este cel mai bogat om din lume. Averea sa a crescut anul acesta cu peste 75 de miliarde de dolari, depăşind 190 miliarde de dolari, chiar dacă SUA se află în plin declin economic.

Averea lui Zuckerberg a explodat

Acţiunile Facebook au urcat cu 65% din 23 martie, la 245 de dolari per titlu. Prin urmare, averea fondatorului celebrei rețele de socializare a crescut cu peste 22 de miliarde de dolari.

În prezent, cele mai mari cinci companii de tehnologie din SUA – Apple, Amazon, Alphabet, Facebook şi Microsoft – au valori de piaţă echivalente cu aproximativ 30% din PIB-ul SUA, aproape dublu faţă de cât aveau la finalul lui 2018.

Recent, Facebook a anunţat că în primele şase luni din acest an a câştigat 10,081 miliarde de dolari, aproape dublu faţă de perioada similară din 2019, cu un avans clar al afacerilor, în pofida crizei provocate de pandemie.

În primul semestru, compania celei mai utilizate reţele de socializare din lume a facturat 36,423 miliarde de dolari, faţă de 31,963 miliarde în primele şase luni din 2019. În trimestrul al doilea, căruia investitorii i-au acordat o mai mare atenţie, încasările Facebook au crescut cu 11%, până la 18,687 miliarde de dolari, profitul net situându-se la 5,178 miliarde de dolari, cu un avans inter-anual de 98%.

Măsurile de izolare impuse în mare parte a lumii au ajutat Facebook să atragă mai multe persoane şi au făcut ca numărul de utilizatori zilnici activi să urce cu 12% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 1,79 miliarde. În iunie, reţeaua de socializare avea 2,7 miliarde de utilizatori lunari activi, în creştere tot cu 12%.

În total, circa 3,14 miliarde de persoane utilizează lunar cel puţin unul dintre principalele produse ale companiei, care în afară de Facebook includ Instagram, WhatsApp şi Messenger.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre