Simona Ionescu / Redactor Șef

Avertismentul OMS pentru omenire e înfricoșător: „Putem vedea o altă furtună venind”

Avertismentul OMS pentru omenire e înfricoșător: „Putem vedea o altă furtună venind”
Furia coronavirusului se pare că nu o oprește nimeni, cel puțin în acest moment. OMS a dat o veste rea pentru omenire.

Ultima variantă a coronavirusului, Omicron, face ravagii. Ne așteaptă vremuri grele, spun reprezentanții OMS.

Avertismentul OMS pentru omenire e înfricoșător: „Putem vedea o altă furtună venind”

Potrivit reprezentantului pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, întreaga lume trebuie să se aștepte la o creștere semnificativă a cazurilor de coronavirus, varianta Omicron. Până în acest moment, acesta spune că noua variantă, mult mai contagioasă, a afectat mult mai mult adulții tineri, dar probabil e doar o chestiune de timp până ce va atinge și categoriile vulnerabile.

”Numărul dramatic al unor noi infecţii COVID-19 ar putea conduce la creşterea spitalizărilor şi la o perturbare puternică a sistemelor sanitare şi a altor servicii esenţiale. Putem vedea o altă furtună venind”, a mai spus Hans Kluge. Acesta a îndemnat pe toată lumea să se vaccineze și cu doza booster și să limiteze cât mai mult socializarea.

Omicron poate să infecteze persoanele vaccinate dar și pe cele care au trecut prin boală

Potrivit OMS, varianta Omicron se răspândește mult mai repede decât Delta și poate să infecteze nu doar persoanele vaccinate, dar și pe cele care au trecut prin boală. Oamenii de știință spun totuși că Omicron ar produce forme medii și ușoare de boală, dar trag un semnal de alarmă, pentru că un număr mare de îmbolnăviri aduce cu sine și un număr mai mare de spitalizări. Dar forme grave pot dezvolta bolnavii cronici, al căror sistem imunitar este deficitar.

„Nu este neobișnuit ca un agent patogen mai transmisibil, dar mai puțin cauzator de forme grave de boală să creeze o problemă mai mare decât un virus mai letal. Dacă infectează un număr foarte mare de oameni, chiar dacă un procent mai redus dintre ei vor fi spitalizați, se ajunge la un număr foarte ridicat de internări”, a declarat dr. Simon Clarke, microbiolog la Universitatea Reading, Marea Britanie, citat de cotidianul Daily Mail.

Sursă foto: USA Today

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre