Simona Ionescu / Redactor Șef

Aveți coșmaruri din cauza COVID? Câteva tehnici de relaxare și o rugăciune puternică vă scapă de gândurile negre

Aveți coșmaruri din cauza COVID? Câteva tehnici de relaxare și o rugăciune puternică vă scapă de gândurile negre
De când pandemia de coronavirus nu mai vrea să plece, omenirea s-a transformat, iar nopțile au devenit din ce în ce mai negre.

Fără voia noastră, COVID-ul ne-a schimbat radical modul de viață și de gândire. Ce se poate face.

Aveți coșmaruri din cauza COVID? Câteva tehnici de relaxare și o rugăciune puternică vă scapă de gândurile negre

Potrivit psihiatrilor, de când pandemia a pus stăpânire pe întreaga lume, tot mai multe persoane suferă de insomnia cauzată de coronavirus, numită și covid-somnie. Un fenomen de care s-au lovit chiar și persoanele care niciodată nu au avut probleme cu somnul. Indiferent cât de mult ne dorim să nu ne mai gândim la rău, din păcate nesiguranța și grijile dau năvală.

Iar de aici până la coșmarurile pe care le avem noaptea nu mai e decât un pas. Ce e de făcut în asemenea condiții? Specialiștii spun că sunt utile câteva trucuri, dar trebuie să începem să ne rugăm cât mai mult, pentru că rugăciunea este cea mai bună hrană pentru suflet și ne ajută în orice probleme am avea.

„Domnul este întărirea mea și scăparea mea și izbăvitorul meu”

„Dumnezeule, întru numele Tău mântuiește-mă și întru puterea Ta mă ju­decă. Dumnezeule, ascultă rugăciunea mea; pleacă urechea Ta la graiurile gurii mele. Ia aminte spre mine și mă ascultă, că m-am mâhnit întru îngrijorarea mea și m-am abă­tut. Inima mea s-a tulburat întru mine și frica morții a căzut asupra mea.

Temere și cutremur au venit peste mine și întunericul m-a acoperit. Doamne, Dumnezeul mântuirii me­le, ziua am strigat și noaptea înaintea Ta. Să ajungă până la Tine rugăciunea mea; că s-a umplut de rele sufletul meu și viața mea de iad s-a apropiat!

Miluiește-mă, Doamne, că neputincios sunt! Vindecă-mă, că s-a tul­bu­rat foarte sufletul meu. Ostenit-am întru suspinarea mea. În toate nopțile îmi stropesc patul cu lacrimile mele și în ele îmi scald așternutul.

Pentru ce ești mâhnit, suflete al meu, și pentru ce mă tulburi? Nădăjduiește spre Dumnezeu și mă voi mărturisi Lui, mântuirea feței mele și Dumnezeul meu.

Domnul este luminarea mea și Mântuitorul meu, de cine mă voi teme? Domnul este sprijinitorul vieții mele, de cine mă voi înfricoșa? Iubi-Te-voi, Doamne, virtutea mea! Domnul este întărirea mea și scăparea mea și izbăvitorul meu. Dumnezeu este ajutorul meu și voi nădăjdui întru Dânsul: Apărătorul meu și puterea mântuirii mele și sprijinitorul meu. Amin”.

Faceți meditații și scrieți într-un jurnal de vise

Pentru a scăpa de neplăcutele coșmaruri, specialiștii vă recomandă să faceți cât mai multe meditații și să nu uitați să scrieți tot ce visați într-un jurnal. Nu uitați să precizați momentul în care încep coșmarurile, dar și dacă acestea se repetă. De asemenea, notați și visele frumoase și concentrați-vă mai mult pe acestea. În cazul în care problema nu mai poate fi gestionată singuri, apelați la ajutorul medicilor.

Sursă foto: kanal D

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre