Simona Ionescu / Redactor Șef

Avocatul criminalului de la Craiova, fiu de polițist, lansează o variantă halucinantă despre ce s-a întâmplat la Grădina Botanică

Avocatul criminalului de la Craiova, fiu de polițist, lansează o variantă halucinantă despre ce s-a întâmplat la Grădina Botanică
Procurorii l-au anchetat astăzi pe elevul de la liceul militar, care acum două zile a înjunghiat o fată și un băiat în Grădina Botanică din Craiova.

Potrivit avocatului acestuia, tânărul nu a premeditat nimic, a fost doar un impuls de moment. Cât privește maceta folosită pentru a răni cei doi tineri, aceasta se afla în rucsac de un an, pentru că „fusese uitată”.

Au existat ipoteze potrivit cărora ucigașul Mario Alexandru Fojică ar fi cunoscut-o pe Melis, dar și pe prietenul său, lucru infirmat de elevul la școala militară în fața anchetatorilor. Totul a fost doar un conflict spontan, susține criminalul. Legat de mănușile folosite, avocatul spune că erau în rucsac absolut întâmplător, la fel ca și arma crimei.

Regretă faptele comise

Pe de altă parte, avocatul spune că tânărul regretă că a ucis-o pe fată, dar nu îi pare rău că l-a înjunghiat pe prietenul acesteia. Avocatul susține că acesta și-ar fi recunoscut faptele, la insistența oamenilor legii. În momentul în care a fost însă prins, avea zâmbetul pe buze.

Mesajul tulburător al mamei fetei

Recent, mama lui Melis a scris un mesaj șocant și i-a invitat pe prietenii fiicei sale, dar și cunoștințele să vină să-și ia rămas bun pentru totdeaua. Femeia care i-a dat viață Melisei i-a anunțat pe prietenii adolescentei și pe toți cei care au cunoscut-o unde pot să-și ia adio de la ea.

Melis, fetița omorâtă la Craiova

„În urma tragicului eveniment petrecut ieri, în Grădina Botanică, îngerașul nostru scump se află, din această după-amiază, la Capela Bisericii Sf. Spiridon (în spatele Farmaciei 3F). Melis, eroul nostru, ai fost o lumină blândă în viețile noastre, un înger care ne-a adus bucurie și iubire necondiționată. Îți vom purta amintirea în inimile noastre mereu! Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău prețios!“, a scris pe Facebook mama Melisei, Ana Maria Lungu.

Apt din punct de vedere psihologic

La rândul lor, cei de la liceul militar susțin că a fost un băiat cuminte în cei trei ani de studii și este apt din punct de vedere psihologic. „Dacă fapta săvârșită e reală, va fi exmatriculat”. Conducerea instituției de învățământ va pune la dispoziția autorităților care desfășoară cercetările penale toate datele și informațiile necesare.

În paralel, a fost numită o comisie internă pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a produs acest incident grav. Dacă organele abilitate vor declara că fapta săvârșită de către elev este reală, acesta va fi exmatriculat”, a spus Ioana Lădaru, directorul Colegiului Militar din Craiova, care a transmis condoleanțe familiei Melisei.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre