Băiatul Simonei Gherghe, mușcat de o căpușă. Prezentatoarea a fugit cu copilul la spital. Video

Simona Gherghe a intrat în panică când a văzut o căpușă pe gâtul fiului său, Vlad și a plecat de urgență la spital. Ce se întâmplă acum cu micuțul.
În timp ce-i făcea duș băiatului său, Simona Gherghe a observat o mică excrescență neobișnuită pe pielea băiatului, care s-a dovedit a fi o căpușă. Conștientă de riscurile asociate cu mușcăturile acestei insecte, prezentatoarea a luat imediat atitudine și a ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu pentru a cere ajutor medical. Specialiștii au reușit să scoată căpușa, iar micuțului i s-au prescris antibiotice.
„Doamne, câte întrebări am primit după postarea cu căpușa. Uitați cât e de mică, am observat-o la duș, aseară. Am mers la camera de gardă, unde i-a scos-o un medic. Îi administrăm trei doze de antibiotic, la recomandarea specialistului.
Purtăm măști pentru că suntem într-un spital unde vin copii cu diverse afecțiuni, unele contagioase. Am mers la Grigore Alexandrescu, unde triajul se face extrem de repede”, a spus prezentatoarea emisiunii Mireasa, într-un mesaj.
Arahnide parazite care se hrănesc cu sângele animalelor și al oamenilor, căpușele sunt vectori pentru transmiterea unor boli grave, precum boala Lyme, febra butonoasă sau encefalita de căpușă. Specialiștii spun că aceste insecte își așteaptă gazdele în diferite locuri și odată atașate, se fixează secretând uneori substanțe anestezice care fac mușcătura nedetectabilă.
Pot rămâne atașate de la câteva minute la câteva zile. Căpușele transmit boli prin salivă în timpul hrănirii, dacă sunt infectate cu patogeni. Nu toate căpușele sunt infectate, dar riscul crește în zonele endemice, cum ar fi pădurile, pajiștile și parcurile din mediul rural sau urban.
Căpușele pot transmite o gamă variată de boli, multe cu simptome asemănătoare, ceea ce face diagnosticul dificil. Cele mai frecvente în România includ boala Lyme, manifestată printr-o erupție cutanată, febră, oboseală, dureri de cap, dureri musculare și articulare.
Netratată la timp, boala Lyme duce la artrită, probleme neurologice, afecțiuni cardiace. O altă boală dată de căpușe este encefalita de căpușă care poate duce la apariția meningitei sau alte complicații grave.
Mușcătura de căpușă poate transmite și febra butonoasă ale cărei simptome sunt febra, dureri musculare, pete roșii,care poate progresa spre insuficiență de organe, dacă nu este tratată.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook