Simona Ionescu / Redactor Șef

Bancă jefuită în plină zi, la București. Poliția în alertă

Bancă jefuită în plină zi, la București. Poliția în alertă
Polițiștii bucureșteni sunt pe urmele unui individ care, marți, 17 noiembrie, în jurul orelor 10.00, a jefuit o bancă din sectorul 2.

Autorul atacului, un bărbat care purta mănuși, cagulă și un rucsac în spate, a intrat în bancă, s-a dus la ghișeu și i-a arătat un bilet cu un mesaj de amenințare cu moartea dacă nu i se dau banii din încasări. ”Ai 10 secunde să-mi dai toți banii din sertar, altfel te tai”, scria în bilet.

La acel moment, în incintă nu erau clienți ci doar angajați. Tâlharul a reușit să dispară după ce a primit suma de 10.000 de lei de la femeia speriată.

Banca se află în apropierea sediului Inspectoratului General al Poliției Române, de pe șoseaua Ștefan cel Mare.

Conform Poliției Capitalei, astăzi, prin apel la 112, a fost anunțat că în sediul unei bănci din sectorul 2 a pătruns un bărbat care a amenințat una dintre casiere și a reușit să ia 10.000 de lei.

Poliția confirmă că în agenție, în momentul atacului nu se  aflau clienți ci doar angajați băncii. Nicio persoană nu a fost rănită.

Atacatorul a reușit să fugă înainte de declanșarea sistemului de alertare prin acționarea butonului de panică.

„Amenințarea a fost realizată prin intermediul unui înscris. (….) Cercetările au fost preluate de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, în vederea identificării bărbatului și recuperării prejudiciului”, anunță în comunicat Poliția Capitalei.

După cum reiese din comunicatul Poliției Capitalei, în sediul băncii nu exista niciun agent de pază, protecția asigurându-se doar prin buton de panică și camere de luat vederi.

Autoritățile s-au mobilizat pentru a-l prinde pe autorul jafului, în prezent derulând activități specifice.

Având în vedere că polițiștii de la Investigații Criminale sunt cei care i-au prins și pe indivizii care aruncau bancomate în aer și au reușit să probeze că unul dintre ei este cel care l-a schingiuit și tâlhărit pe miliardarul Dan Nicorescu, probabil că nu va dura foarte mult timp până vor descâlci și ițele acestui jaf petrecut pe baza unui bilețel de amenințare.

Secretul agentului Scully. Vedeta X-Files dezvăluie de ce a părăsit Hollywood când era în culmea gloriei

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre