Simona Ionescu / Redactor Șef

Radu Banciu, mai bogat cu 10.000 de lei. Ce s-a întâmplat

Radu Banciu, mai bogat cu 10.000 de lei. Ce s-a întâmplat
Jurnalistul Radu Banciu are o mare bucurie. E mai bogat. El le-a dat vestea fanilor săi, în timpul emisiunii. Totul are legătură cu un proces a cărui finalizare o așteptau toți cu sufletul la gură.  O veste foarte importantă cu privire la un proces pe care îl avea cu reprezentanţii Poliției Române. 

În ediţia de marţi noaptea a emisiunii „Lumea lui Banciu”, acesta a povestit cum Judecătoria Sectorului 4 i-a dat dreptate și l-a exonerat de plata unei amenzi de 10.000 de lei.

Banciu fusese sancționat în perioada Stării de Urgență din cauza faptului că ar fi încălcat reglementările impuse în pandemia de coronavirus. Și anume, realizatorul de la B1 Tv se întorcea de la televiziune şi completase o declarație pe proprie răspundere, dar agenţii care l-au oprit și l-au sancționat pentru faptul că se afla pe stradă la o oră înaintată.

Cum a scăpat Radu Banciu de amendă

„Apropo de milițieni, pentru că tot v-am ținut atât timp atunci cu sufletul la gură, trebuie tot telegrafic să vă înștiințez prea-plecat astăzi că am avut verdictul. Așa cum alții s-au dus la școală astăzi, noi ne-am dus la tribunal, mai degrabă la Judecătoria Sectorului 4, și am avut câștig de cauză în procesul contra Poliției Române.


Absolut uluitoare Raquel Welch, la  80 de ani! Să vedeți cum arată o divă adevărată

Una din marile sportive din circuitul WTA s-a pozat topless


Faimosul caz, celebru în țară – și am înțeles, și în străinătate – în care am fost amendat cu 10.000 de lei, adică 100 de milioane de lei vechi… Pentru că am fost corect, pentru că am venit acasă respectând regulile… Ei, bine, instanța, Judecătoria Sectorului 4 ne-a dat dreptate și ne-a exonerat, citez, de plata acestei sume, cheltuielile de judecată urmând să fie suportate de Poliția Română.

Evident, aceasta are timp, la comunicarea sentinței, când se va întâmpla acest lucru, să facă apel timp de 30 de zile. Oricum, știam că lucrurile au luat-o pe această cale, după ce Curtea Constituțională a României, practic, zădărnicise cumva planurile Securității și Miliției atunci, în acea perioadă, într-adevăr de tristă amintire, când ne băteau cu pulanul fără să știe de ce”, a spus Radu Banciu în timpul emisiunii.

Amendă controversată

La finalul lunii aprilie, Radu Banciu povestea cum a primit amenda pentru că nu avea asupra lui legitimație de serviciu și nici declarație de la angajator.

Totuşi, el completase o declarație pe proprie răspundere. „Într-adevăr, n-aveam adeverința eliberată de angajator, că era acasă în cealaltă geacă, n-am legitimație de serviciu, n-am avut niciodată de când sunt la B1, de 9 ani.

N-am pentru ce, că eu nu fac teren. Se termină primul paragraf, dar nicăieri nu se explică în acest prim paragraf că aveam, totuși, declarația pe proprie răspundere completată corect la data respectivă, la primul punct, unde ți se permite să te întorci de la serviciu, acasă”, a relatat, la momentul respectiv realizatorul TV.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre